Γιατί το νέο γήπεδο των Μπακς είναι το καλύτερο στο ΝΒΑ! (pics & vids)

Γιατί το νέο γήπεδο των Μπακς είναι το καλύτερο στο ΝΒΑ! (pics & vids)

Αντώνης Καλκαβούρας
Γιατί το νέο γήπεδο των Μπακς είναι το καλύτερο στο ΝΒΑ! (pics & vids)

bet365

Δύο έμπειροι ρεπόρτερ των Μπακς στην μεγαλύτερη εφημερίδα του Μιλγουόκι, βρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου «σπιτιού» του Γιάννη Αντετοκούνμπο και μεταφέρουν στο gazzetta.gr τις δικές τους εντυπώσεις.

Από τις 26 του περασμένου Μαρτίου όταν το τμήμα επικοινωνίας των Μπακς «άναψε το πράσινο φως» για ένα “tour” στην υπό κατασκευή τότε νέα έδρα της ομάδας αποκλειστικά για τους αναγνώστες του gazzetta.gr, μέχρι τις 26 Αυγούστου, πέρασαν 5 μήνες στην διάρκεια των οποίων μπήκαν οι τελευταίες πλην όμως, καθοριστικές «πινελιές» πριν το υπερσύγχρονο “Fiserv Forum” ανοίξει τις πύλες του για το κοινό. Το προαναφερθέν διάστημα, αποδείχτηκε άκρως κομβικό έτσι ώστε, τα «ελάφια» να μην διαθέτουν μόνο τον πλέον υποσχόμενο και ανερχόμενο star του ΝΒΑ, αλλά πλέον και μακράν, το πιο σύγχρονο γήπεδο του κορυφαίου πρωταθλήματος.

«Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όσον αφορά στο κατασκευαστικό κομμάτι, είναι ο συνδυασμός της πολυτέλειας με το μοντέρνο στοιχείο! Το κτίριο σου δίνει την αίσθηση ότι στο κέντρο της πόλης, έχει κατέβει ξαφνικά ένα τεράστιο διαστημόπλοιο, που σου κόβει την ανάσα με την όμορφη αρχιτεκτονική, την εκπληκτική θέα της πόλης και την αστραφτερή προσοχή των κατασκευαστών, σε κάθε είδους λεπτομέρεια!», μας λέει αρχικά ο βασικός beat writer της Journal Sentinel, o οποίος έδωσε το παρών στα προχθεσινά εγκαίνια μαζί με ακόμη σχεδόν 65.000 (!) κατοίκους της πόλης του Ουισκόνσιν, που βάσει των στοιχείων που έδωσαν οι Μπακς (για την ακρίβεια 64.639) στην δημοσιότητα, έβγαλαν εισιτήριο για την εκδήλωση.

«Οι πόρτες άνοιξαν στις 12.45 και πραγματικά είναι απορίας άξιο πως οι διοργανωτές κατόρθωσαν να διαχειριστούν χωρίς παρατράγουδα, μία τόσο αθρόα προσέλευση σε συνθήκες καύσωνα! Σκεφτείτε ότι τα εισιτήρια που "έκαναν φτερά" αντιστοιχούν σε τέσσερις φορές πάνω από την συνολική χωρητικότητα της εγκατάστασης (σ.σ.: 17.500 θεατές)! Προηγήθηκαν οι ομιλίες των 12 επισήμων, οι οποίες διεκόπησαν για λίγο, λόγω της αιφνίδιας αδιαθεσίας που προκάλεσε η αφόρητη ζέστη σε μερικούς ηλικιωμένους και επηρέασε αρκετά κι έναν από τους επίτιμους προσκεκλημένους: Τον θρυλικό Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ που ηγήθηκε του μοναδικού μέχρι στιγμής τίτλου της ομάδας στο ΝΒΑ (σ.σ.: 1971) και δικαίως αποθέωθηκε από το κοινό! O 71χρονος πρωταθλητής κάθισε ανάμεσα στον Γιάννη και τον Μίντλετον και ήταν εμφανές ο καυτός ήλιος, του είχε ελαφρώς χαλάσει την διάθεση. Ίσως και γι' αυτό να μην τέθηκε στην διάθεση των δημοσιογράφων μετά τις ομιλίες, κάτι που ίσχυσε και για τους δύο εν ενεργεία παίκτες της ομάδας», συνέχισε ο έμπειρος ρεπόρτερ, Ματ Βελάσκεθ, σημειώνοντας ότι τα εγκαίνια ήταν εν πολλοίς αφιερωμένα στον πρώην και επί σχεδόν μία 30ετία ιδιοκτήτη των Μπακς, τον 83χρονο τέως γερουσιαστή Χερμπ Κολ.

«Αν ήσουν επισκέπτης στο Μιλγουόκι κι έδινες από το πουθενά το παρών στην εκδήλωση, δεν θα δυσκολευόσουν καθόλου να καταλάβεις ότι ο πιο ηλικιωμένος εκ των επισήμων, πρέπει να είναι πολύ σημαίνον πρόσωπο! Όλο το τελετουργικό ήταν αφιερωμένο στην προσφορά και την κληρονομιά που άφησε στην πόλη ο Χερμπ Κολ, ο οποίος, συν τοις άλλοις, συνεισέφερε και 100 εκατομμύρια δολάρια στον συνολικό προϋπολογισμό του γηπέδου (524 εκ.$). Τόσο οι ιδιοκτήτες της ομάδας, Ουές Έντενς και Μάρκ Λάσρι όσο και ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, του έπλεξαν το εγκώμιο, ενώ όταν έφτασε η σειρά του να μιλήσει, μετά βίας μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του, τονίζοντας ότι αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής, περιμένοντας αυτή τη μέρα!», σχολίασε ο Αμερικανός συνάδελφος, που προέβλεψε ότι η πολύ κοντινή απόσταση των καθισμάτων και της εξέδρας θα μετατρέψει το “Fiserv Forum” στην πιο «καυτή» και πιο «υπερηχητική» έδρα στο ΝΒΑ.

«Το γεγονός ότι οι εξέδρες υψώνονται ακριβώς πάνω από τον αγωνιστικό χώρο, θα μειώσει την απόσταση των φιλάθλων από τον αγωνιστικό χώρο και θα προσθέσει μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους, δίνοντας σαφές πλεονέκτημα στους Μπακς. Είναι ενδεικτικό ότι η ορατότητα προς το παρκέ είναι εξίσου καλή απ' όλα τα διαζώματα του γηπέδου. Τα αποδυτήρια, το parking, οι σουίτες, η μπουτίκ, τα εστιατόρια και οι λοιποί χώροι πολλαπλών χρήσεων, είναι μακράν οι καλύτεροι που έχω επισκεφτεί στο ΝΒΑ, ενώ το σημείο που πραγματικά κάνει την διαφορά και ήδη αποτελεί δημοφιλή προορισμό, είναι το Panorama Club! Πρόκειται για το πολυτελές bar-restaurant που βρίσκεται στο τρίτο και τελευταίο επίπεδο, το οποίο έχει πανοραμική θέα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και σ' ολόκληρη την πόλη! Μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα τουλάχιστον 500 άτομα και στη διάρκεια των αγώνων, η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους κατόχους εισιτηρίων. Στο δεύτερο επίπεδο όπου βρίσκονται και οι σουίτες, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τον χώρο που λειτουργεί ως μουσείο των Μπακς, στον οποίο δεσπόζει ένα εκπληκτικό πορτρέτο του "Greek Freak" και μέσω των... έργων τέχνης που εκτίθενται, αποτυπώνεται όλη σχεδόν η ιστορία της ομάδας με εντυπωσιακές λεπτομέρειες!», συμπληρώνει μιλώντας στο gazzeta.gr ο επί τουλάχιστον 15 χρόνια αρθρογράφος της μεγαλύτερη εφημερίδας στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, Charles Gardner, ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε και εκτελεί χρέη σχολιαστή σε τοπικά μέσα.

«Πρόκειται για μία επένδυση από την οποία δε λείπει απολύτως τίποτε! Η Fiserv ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν “εξασφάλιζε” την ονοματοδοσία του γηπέδου για τα επόμενα 25 χρόνια!». Τάδε έφη ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ... Ραντεβού στις 19 του μηνός στην επίσημη πρεμιέρα: Μπακς εναντίον Πέϊσερς και Αντετοκούνμπο εναντίον Ολαντίπο! Μείνετε συντονισμένοι...

 

NBA Τελευταία Νέα