To All Star Saturday Night στο... πιάτο σας ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
To All Star Saturday Night στο... πιάτο σας ! (pics & vids)

bet365

Το All Star Saturday Night θα κλέψει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον διαγωνισμό δεξιοτεχνίας, τριπόντων και καρφωμάτων, ενώ κάνει τις προβλέψεις του για τους νικητές.

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν όλοι το All Star Saturday Night, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό δεξιοτεχνίας, τριπόντων και καρφωμάτων.

Το gazzetta.gr κάνει την παρουσίαση των παικτών που θα παλέψουν για τους 3 τίτλους της βραδιάς και δίνει τις δικές του προβλέψεις για τους stars που θα χαμογελάσουν στο τέλος.

Ολυμπιακός – AEK Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Διαγωνισμός καρφωμάτων

Βίκτορ Ολαντίπο (Πέισερς)

Το κάρφωμα του κόντρα στους Χοκς ψηφίστηκε το καλύτερο της περσινής σεζόν. Ο ηγέτης των Πέισερς οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς το βραβείο του πιο βελτιωμένου πάικτη και θέλει να βάλει άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή του, αυτό του διαγωνισμού καρφωμάτων. Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή στο διαγωνισμό, αφού το 2015 είχε έρθει δεύτερος πίσω από τον ΛαΒίν. Αν καταφέρει και κερδίσει το τρόπαιο θα μείνει στην Ιντιάνα, αφού πέρυσι νικητής ήταν ο Γκλεν Ρόμπινσον.

Λάρι Νανς τζόυνιορ (Καβς)

Έχει αέρα αλλαγής, αφού πρόσφατα μετακόμισε από τους Λεέικερς στους Καβς για να βοηθήσει τον ΛεΜπρόν να επιστρέψει στην κορυφή του ΝΒΑ. Η κληρονομιά είναι βαριά, αφού είναι γιος του Λάρι Νανς που έχει κερδίσει 3 φορές τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Έφτασε κοντά στο να πάρει έπαθλο για το καλύτερο κάρφωμα της περσινής σεζόν, αλλά αυτό κατέληξε στον Ολαντίπο.

Ντένις Σμιθ τζόυνιορ (Mάβερικς)

Πρόκειται για ένα από τους πιο εντυπωσιακούς rookies, αφού συχνά πυκνά τρελαίνει κόσμο με τις πτήσεις του. Απίστευτη αλτικότητα που του δίνει την ευκαιρία να πατάει δυνατά και να καρφώνει μπροστά σε σπουδαίους αμυντικούς. Στις 29 Δεκέμβρη έκανε triple double κόντρα στους Πέλικανς και έγινε ο δεύτερος rookie στην ιστορία των Μαβερικς που κάνει κάτι τέτοιο μετά τον Τζέισον Κιντ.

Ντόνοβαν Μίτσελ (Τζαζ)

Μαζί με τον Σίμονς είναι τα φαβορί για τον τίτλο του rookie τηε σεζόν. Απίστευτα αλτικά προσόντα που του επιτρέπουν να βρίσκεται σχεδόν πάντα στο ΤΟP 10 του ΝΒΑ με τις φάσεις της βραδιάς. Είναι ο ηγέτης των Τζαζ στην πρώτη του χρονιά στη λίγκα και θέλει να δείξει την φαντασία του και την ικανότητα του στα καρφώματα, παίρνοντας τον τίτλο.

Πρόβλεψη gazzetta: Τελικός μεταξύ Νανς και Μίτσελ. Νικητής ο παίκτης των Καβς.

Διαγωνισμός δεξιοτεχνίας

Διαγωνιζόμενοι

Spencer Dinwiddie (Nets), Joel Embiid (76ers), Al Horford (Celtics), Lauri Markkanen (Bulls), Buddy Hield (Kings), Jamal Murray (Nuggets), Andre Drummond (Pistons), Lou Williams (Clippers).

Ο άνθρωπος που πήρε τον τίτλο του 2017 θα λείψει, αφού θα χάσει όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού. Μιλάμε φυσικά για τον Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Βέβαια οι παίκτες ρακέτας δεν λείπουν από τον φετινό διαγωνισμό. Μπορεί οι κύριοι Εμπίντ Ντράμοντ και Χόρφορντ να είναι πιο αργοί και πιο δυσκίνητοι από τους αντιπάλους τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στερούνται ικανότητα στην πάσα, στο σουτ και στην ντρίμπλα. Άλλωστε στους 2 τελευταίους διαγωνισμούς νικητές ήταν οι ψηλοί. Ο Πορζίνγκις πέρυσι και ο Τάουνς το 2016.

Οι περιφερειακοί πάντως θέλουν να δείξουν πως είναι καλύτεροι σε ταχύτητα, φυσικά στην ντρίμπλα και στο σουτ. Μπορεί κάποιος εκ των Χιλντ, Ντινγουίντι, Ουίλιαμς και Μάρεϊ να φτάσουν στην κορυφή;

Oι αντίπαλοι του πρώτου γύρου

Ντράμοντ vs Mάρκανεν

Χόρφορντ vs Εμπίντ

Ουίλιαμς vs Μάρεϊ

Ντινγουίντι vs Χιλντ

Πρόβλεψη gazzetta: Ήρθε η ώρα να νικήσει κάποιο γκαρντ. Πιθανός νικητής ο Ουίλιαμς. Συνδυάζει ταχύτητα, ντρίμπλα και είναι σεσημασμένος σουτέρ. Δύσκολα χάσει.

Διαγωνισμός τριπόντων

Διαγωνιζόμενοι
Eric Gordon (Rockets), Klay Thompson (Warriors), Bradley Beal (Wizards), Paul George (Thunder), Kyle Lowry (Raptors), Devin Booker (Suns), Wayne Ellington (Heat), Tobias Harris (Clippers)

Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουίζαρντς)

Πρώτη φορά θα λάβει μέρος σε All Star Game. Είναι 14ος στα εύστοχα τρίποντα με 139, ενώ πέρυσι είχε τερματίσει 7ος στην συγκεκριμένη κατηγορία (223). Όσον αφορά στο σκοράρισμα, πετυχαίνει 23.6 πόντους ανά ματς.

Ντέβιν Μπούκερ (Σανς)

Το 2016 είχε φτάσει στον τελικό στον διαγωνισμό τριπόντων, αλλά εκεί δεν τα κατάφερε. Την σεζόν που διανύουμε σουτάρει με 38% τρίποντα, ενώ συστοχεί σε 2.7 ανά ματς. Είναι 12ος σκόρερ στη λίγκα με 24.2 πόντους μέσο όρο.

Ουέιν Έλινγκτον (Χιτ)

Είναι 5ος σε εύστοχα τρίποντα με 168, ενώ ευστοχεί σε 2.9 ανά ματς. Πολύ καλή χρονιά για αυτόν, κάτι που του επιτρέπει να έχει career high σε πόντους με 11.2.

Πολ Τζορτζ (Θάντερ)

Πέντε φορές σε All Star Game, ενώ φέτος σουτάρει με 43% τρίποντα (career high). Eίναι στην Τρίτη θέση με τα εύστοχα τρίποντα με 187. Στο ματς της Ανατολής με την Δύση πέρυσι έκανε ρεκόρ με 9 εύστοχα τρίποντα, ενώ σημείωσε και 41 πόντους. Αυτός είναι o PG13.

Ερικ Γκόρντον (Ρόκετς)

Είναι ο νικητής του περσινού διαγωνισμού και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Φέτος έχει ευστοχήσει σε 154 τρίποντα, πετυχαίνει 3 ανά ματς, ενώ σκοράρει 18.5 πόντους μέσο όρο. Φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Το φετινό του ποσοστό είναι 33%.

Τομπάιας Χάρις (Κλίπερς)

Σουτάρει με το τιμιότατο 40% τρίποντα, ενώ μέχρι στιγμή μετρά 123 εύστοχες προσπάθειες. Πολύ καλος σκόρερ, κάτι που μαρτυρούν και οι 18 πόντοι ανά ματς. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει το ίδιο καλά και στους Κλίπερς.

Κάιλ Λάουρι (Ράπττορς)

Τέταρτο σερί All Star Game και τρίτη συνεχόμενη παρουσία του σε διαγωνισμό τριπόντων. Πετυχαίνει 3 τρίποντα ανά ματς, σουτάρει με 38%, ενώ έχει ευστοχήσει σε 160 τρίποντα. Θέλει να γυρίσει στο Τορόντο με τον τίτλο.

Κλει Τομπσον (Ούοριορς)

Άλλο ένα φαβορί. Το 2016 κατέκτησε τον τίτλο στο διαγωνισμό τριπότνων και θέλει να το ξανακάνει. Συμμετέχει για τέταρτη σερί φορά. Είναι τρίτος σε εύστοχα τρίποντα φέτος με 184, ενώ έχει το καλύτερο ποσοστό στη λίγκα με 45%.

Πρόβλεψη gazzetta: Tελικός ανάμεσα σε Γκόρντον και Τόμπσον, με νικητή τον γκαρντ των Ουόριορς.

 

NBA Τελευταία Νέα