Βάλτε κολλύριο: Οι χειρότερες πεντάδες του ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Βάλτε κολλύριο: Οι χειρότερες πεντάδες του ΝΒΑ! (pics)

bet365

Η νέα σεζόν του ΝΒΑ κάνει πρεμιέρα τα ξημερώματα της Τετάρτης και το gazzetta.gr επέλεξε να σας βάλει στο κλίμα με τις 5 χειρότερες πεντάδες που θα «θαυμάσουμε» στη λίγκα.

Έφτασε επιτέλους η στιγμή που περίμεναν όλοι οι λάτρεις του ΝΒΑ. Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη ανοίγει ξανά τις πύλες και το θέαμα για άλλη μια σεζόν αναμένεται εντυπωσιακό.

Βέβαια υπάρχουν 5 ομάδες πολύ δύσκολα θα ξεφύγουν από τη μετριότητα, αφού τους λείπει η ποιότητα στο ρόστερ μα πολύ περισσότερο στην βασική τους πεντάδα.

Oi πεντάδες της κάθε ομάδας θα πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένες, να έχουν καλούς παίκτες σε επίθεση και άμυνα για να μπορούν να έχουν ελπίδες για τα playoffs. Kάποιες βέβαια κάνουν… μπαμ πως απέχουν πολύ από μερικές άλλες.

Όταν στην πεντάδα σου υπάρχει κάποιος… τελειωμένος βετεράνος, ένας άπειρος rookie ή ένας παίκτης που έμεινε στάσιμος και ποτέ δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα κάκιστο ρεκόρ στο τέλος της regular season είναι πολύ πιθανό

Το gazzetta.gr λοιπόν επέλεξε τις 5 χειρότερες πεντάδες του ΝΒΑ και σας τις παρουσιάζει. Προμηθευτείτε κολλύριο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να πονέσουν τα μάτια σας. Οι ενστάσεις καλοδεχούμενες.

5. Νικς

Ramon Sessions, Tim Hardaway Jr, Doug McDermott, Kristaps Porzingis, Willy Hernangomez

Οι Νικς δεν έχουν πολλές ελπίδες για κάτι καλό, δηλαδή να μπουν στα playoffs. Προσδοκούν απλά στην ανάπτυξη ορισμένων ταλαντούχων παικτών όπως ο Πορζίνγκις, ο Ερναγκομεθ και ο Ντιλίκινα. Βέβαια όταν βασικό πόιντ γκαρντ θα είναι Ραμον Σέσιονς, τότε οι φιλοδοξίες σου δεν είναι για πολύ ψηλά.

Ο Καρμέλο αποτελεί παρελθόν και ο αντικαταστάτης του θα είναι είτε ο ΜακΝτέρμοτ είτε ο Μπίσλεϊ. Δράμα η κατάσταση δηλαδή. Οι Νικς είναι μια ομάδα που δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη άμυνα, ενώ φημίζεται για το κακό spacing. H πεντάδα δεν έχει superstar, αλλά ούτε και καλό περιφερειακό αμυντικό. Μόνος του ο Πορζίνγκις είναι δύσκολο να φέρει την άνοιξη

4. Ορλάντο Μάτζικ

Elfrid Payton, Evan Fournier, Terrence Ross, Aaron Gordon, Nikola Vucevic

Δύσκολα αυτή η πεντάδα θα ξεφύγει από τη μετριότητα για άλλη μια σεζόν. Σε μια Ανατολή που σίγουρα είναι χειρότερη από πέρυσι και οι ευκαιρίες να μπεις στα playoffs είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι Πέιτον και Γκόρντον ψάχνουν επιτέλους μια χρονιά εκτόξευσης για να δικαιολογήσουν όσους τους πίστεψαν με την είσοδο τους στο ΝΒΑ.

Ο Βούτσεβιτς θα προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ενώ ο Φουρνιέ θα απειλεί από μακριά με τα τρίποντα του. Όσο για τον Ρος, η προοπτική του ήταν μεγάλη, όμως εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει καμιά απολύτως εξέλιξη. Μια πεντάδα που δεν έχει κάτι για να σε εμπνεύσει. Το Ορλάντο θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να ξαναζήσει εποχές Σακίλ-Χάρνταγουεϊ και Χάουαρντ-Ρασάρντ Λιούς.

3. Μπουλς

Kris Dunn, Justin Holiday, Zach LaVine, Nikola Mirotic, Robin Lopez

Μια πεντάδα επιρρεπής σε τραυματισμούς που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για κάτι καλό. Ίσως δεν αργήσει η στιγμή που ο Μίροτις θα χάσει την θέση του από τον ταλαντούχο Μάρκανεν. Μέχρι όμως ο Φινλανδός να αποκτήσει παραστάσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη θα χρειαστεί αρκετό διάστημα.

Σκεφτείτε πως πέρυσι στις θέσεις «2»και «3» έπαιζαν οι Ουέιντ και Μπάτλερ, ενώ φέτος θα βρίσκονται οι Χόλιντεϊ και ΛαΒίν. Δύσκολα χωνεύεται κάτι τέτοιο. Πεντάδα που πρέπει να σε πληρώσουν για να την πάρεις στο ΝΒΑ2Κ. Ο Τζόρνταν θα την βλέπει από μια γωνία και θα… κλαίει. Κακή εποχή για να είσαι φίλαθλος των «ταύρων».

2. Χοκς

Dennis Schroder, Kent Bazemore, Taurean Prince, Ersan Ilyasova, Dewayne Dedmon

Χωρίς αμφιβολία οι Χοκς, μετά τις αποχωρήσεις των Χάουαρντ, Μίλσαπ και Χάρνταγουεϊ, είναι μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ. Τα πέτρινα χρόνια χωρίς postseason σίγουρα θα έρθουν, αφού δεν υπάρχει κάποιος παίκτης με μεγάλο ταλέντο που να ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του (Ερωτηματικό ο rookie Κόλινς).

Οι μόνες… αχτίδες φωτός είναι ο Σρέντερ και ο Μπέιζμορ, οι οποίοι έχουν το πράσινο φως για να παίρνουν πολλές προσπάθειες ως ηγέτες της ομάδας. Η front court δεν μπορεί να σε κάνει αισιόδοξο, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα μέσα στη σεζόν. Αν πάρουν πάνω από 25 παιχνίδια θα είναι ένα θαύμα. Οι οπαδοί των Χοκς είχαν καλομάθει τα τελευταία χρόνια με τα playoffs, όμως πλέον θα τα βλέπουν με το κιάλι

1 . Nετς

Jeremy Lin, D’Angelo Russell, Allen Crabbe, Rondae Hollis-Jefferson, Timofey Mozgov

Το καλύτερο σας το κρατήσαμε για το τέλος. Για άλλη μια σεζόν η πεντάδα των Νετς είναι κακή, για να μην πούμε απαράδεκτη. Το μόνο που μπορούν να προσδοκούν είναι η… εκτόξευση του Ράσελ. Οι υπόλοιποι 4 κύριοι δεν μπορούν να γλιτώσουν την ομάδα από την τελευταία θέση της Ανατολής όσο και να προσπαθήσουν. Το Μπρούκλιν ετοιμάζεται να ζήσει άλλη μια απογοητευτική σεζόν.

Ο Λιν δεν έχει φύγει ποτέ από την περίφημη Linsanity και δεν έχει προοδεύσει, οι Τζέφερσον και Μοζγκόφ σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του ΝΒΑ θα ήταν στον πάγκο. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή στον πλανήτη των Νετς. Αν οι φίλαθλοι των Νετς δεν έχουν υπομονή, καλό θα είναι να προμηθευτούν μπόλικα κολλύρια, καθώς το θέαμα που θα τους προσφέρει η παραπάνω πεντάδα θα είναι αποκρουστικό.

Βάλε έναν μπασκετόφιλο να παρακολουθήσει το Χοκς-Νετς. Είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσες να του κάνεις!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα