Λαρεντζάκης: «Γράψαμε ιστορία...»

Λαρεντζάκης: «Γράψαμε ιστορία...»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Λαρεντζάκης: «Γράψαμε ιστορία...»

bet365

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου, για την ατάκα του Μάικ Γκριν στο τελευταίο δεκάλεπτο και για το μπουγέλο του Μάκη Αγγελόπουλου.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τίτλο μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και όλοι στην ομάδα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Οι «κιτρινόμαυροι» με το άκουσμα της κόρνας της λήξης ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς ανυπομονώντας για την απονομή.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 2/2 τρίποντα νωρίς στο παιχνίδι έβαλε τις βάσεις για την επιτυχία της ομάδας του και λίγα λεπτά μετά την απονομή μίλησε στο gazzetta.gr.

Λένε πώς να ρωτάς κάποιον παίκτη μετά από την κατάκτηση ενός τίτλου, «πως αισθάνεσαι» είναι λάθος ερώτηση, αλλά στην δική σου περίπτωση είναι ο πρώτος σημαντικός τίτλος. Πως αισθάνεσαι λοιπόν και δεν εννοώ φυσικά αν είσαι χαρούμενος…

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηρίσω το συναίσθημα που νιώθω αυτή τη στιγμή. Σίγουρα είμαι χαρούμενος, αλλά δεν είμαι μόνο χαρούμενος. Πριν λίγα λεπτά στεφθήκαμε Κυπελλούχοι Ελλάδας κερδίζοντας μία σπουδαία ομάδα. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί. Είναι ο πρώτος μου σημαντικός τίτλος οπότε απλά πανηγυρίζω με όποιον βρίσκω μπροστά μου.

Πριν από το ματς, πόσο δύσκολο φαινόταν να νικήσετε τον Ολυμπιακό δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών;

Όλοι το λέγαμε μεταξύ μας πως ο Ολυμπιακός θα θελήσει να αντιδράσει μετά από τη νίκη μας στο πρωτάθλημα. Το ανέφερε εξάλλου και ο Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό. Ο Ολυμπιακός ξέρει από τελικούς, έχει παίξει πολλούς, ξέρει τι χρειάζεται και εμείς είχαμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Εμείς αντιπαρατάξαμε τον ενθουσιασμό, το πάθος, την ενέργεια ενώ ακολουθήσαμε σε μεγάλο βαθμό και το πλάνο μας. Η αξία του ηττημένου κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία μας. Όταν νικάς μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει συνέχεια στα Final 4, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι δύσκολο να τον κερδίσεις μία φορά, πόσω μάλλον δύο.

Η ΑΕΚ έχασε το προβάδισμα μόνο μία φορά στο ματς (61-60), τι πέρασε από το μυαλό σου εκείνη τη στιγμή;

Δε φοβηθήκαμε, αλλά ανησυχήσαμε. Ο Ολυμπιακός είναι τέτοια ομάδα που δε χρειάστηκε να προσπεράσει για να μας κάνει να λειτουργήσουμε υπό πίεση. Και από το -10 αν το πάει στο -2 πάλι το ίδιο θα συμβεί. Δεν αλλάξαμε φιλοσοφία, δεν αγχωθήκαμε.

Σε ένα τάιμ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο με ρώτησε ο Γκριν πόσο ήταν το σκορ γιατί δεν κοίταζε το σκορ για να μην αγχωθεί και του το είπα εγώ.

Κάνουμε βηματάκια σιγά σιγά προς τα εμπρός. Όλα και όλοι βοήθησαν. Άλλος ένα λεπτό, άλλος 5 κι άλλος 25. Για να φτάσεις σε μία τόσο σημαντική επιτυχία χρειάζονται όλοι.

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ;

Να χαρούμε 2-3 μέρες την κατάκτηση του Κυπέλλου και μετά να ηρεμήσουμε για να επικεντρωθούμε στον ευρωπαϊκό μας στόχο. Θέλουμε να προχωρήσουμε μακριά στο Champions League.

Θεωρείς πως είναι μία καλή ανταμοιβή και για τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον Μάκη Αγγελόπουλο;

Εννοείται. Τον βλέπαμε στην απονομή, τον μπουγελώναμε και μας μπουγέλωνε. Χοροπήδαγε σαν παιδί. Έχει βάλει τόσα λεφτά και τον έχουν αμφισβητήσει έντονα οπότε σίγουρα είναι ικανοποιημένος. Πρώτα χαιρόμαστε για αυτόν και μετά για μας που σήμερα γράψαμε ιστορία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα