Σφαιρόπουλος: «Καθαρό μυαλό και.... κρύο αίμα»

Σφαιρόπουλος: «Καθαρό μυαλό και.... κρύο αίμα»

bet365

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη δυσκολία που έκρυβε το ματς με τον Άρη και στη σημασία που έχει η άμυνα σε μέρες... αστοχίας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου αναφέροντας πως, «Παίξαμε δύο φορές σε διάστημα οκτώ ημερών. Ξέραμε πως θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή γιατί η εικόνα του πρώτου ματς για το πρωτάθλημα ήταν πλασματική. Εμείς μπήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε τον Άρη πολύ χαμηλά στο σκορ, στους 49 πόντους. Δεν έγινε ένα ποιοτικό παιχνίδι, λόγω της κρισιμότητάς του και λόγω των μεγάλων μαχών που έγιναν. Ο Άρης έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πάλεψε διαφορετικά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, για αυτό και εμείς σκοράραμε λιγότερο. Μας μείωσε την παραγωγικότητά μας. Παρόλα αυτά είχαμε καθαρό μυαλό και κρύο αίμα όταν πέρασε ο αντίπαλός μας μπροστά , βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ , που δεν είχαμε βάλει μέχρι εκείνο το σημείο, βρήκαμε ρυθμό από την περιφέρεια 2-3 λεπτά συνεχόμενα και εκεί πήραμε μια διαφορά που μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθειά του. Συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα μας. Είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε τον τελικό. Αργεί ακόμα. Εμείς σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι μας».

Ερωτηθείς για τα καθοριστικά σουτ του Γιάνις Στρέλνιεκς από τα 6.75μ., απάντησε: «Τα τρίποντα σίγουρα ήταν καθοριστικά. Έβαλε ο Στρέλνιεκς, έβαλε ένα ο Ρόμπινσον, ένα ο Μάντζαρης... Αλλά η συνολική προσπάθεια της ομάδας είναι αυτή. Σίγουρα ο Στρέλνιεκς ήταν η αιχμή του δόρατος απόψε. Όμως, το ματς ήταν στους 49 πόντους και είχαμε έναν Παπανικολάου που μπορεί να έβαλε 1 πόντο, αλλά ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου, για να μην πω ο καλύτερος. Με το πάθος, την ενέργειά του και με έναν πόντο που έβαλε, για εμένα αυτός ήταν ο καλύτερος παίκτης. Όλοι φυσικά... Δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια των άλλων παιδιών. Όλοι προσπάθησαν, όλοι συνεισέφεραν... Θεωρώ πως η ομάδα ήταν εκείνη που κέρδισε, χωρίς να θέλω να πω μεμονωμένα για κάποιους παίκτες. Απλώς δεν θέλω να βλέπουμε μόνο τους πόντους που βάζει κάποιος παίκτης. Ναι ήταν ο Στρέλνιεκς σε πολύ καλή μέρα και έβαλε τα σουτ, αλλά και ο Παπανικολάου έκανε τρομερή προσπάθεια αμυντικά. Και ο Μιλουτίνοφ και ο Πρίντεζης... Όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το περιμέναμε αυτό. Ο Άρης είναι δυνατός στην έδρα του, έχει έμπειρο κόουτς, έχει δυνατότητες σαν ομάδα και δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να παίξει σε αυτό το γήπεδο. Μην κοιτάτε το προηγούμενο παιχνίδι. Όπως είπα ήταν πλασματική η εικόνα. Η σημερινή είναι η πραγματική εικόνα του Άρη. Συγχαρητήρια στον κόουτς για την προσπάθεια».

Τέλος, για το αν η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη θα προσφέρει εξτρά επιθετικές λύσεις στους «ερυθρολεύκους», είπε: «Γενικά ακόμα ψαχνόμαστε. Είμαστε καινούργια ομάδα. Οι έξι παίκτες είναι καινούργια. Πρέπει να βρεθεί ο ένας με τον άλλον. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια, γιατί και αυτό μαθαίνεται. Όταν κερδίζεις τέτοια ματς, κερδίζεις εμπειρία, κερδίζεις πόντους ως ομάδα. Έχω πει πολλές φορές πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Και όσο περνά ο καιρός, και όσο προπονούμαστε όλοι μαζί, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει μια προπόνηση όλοι μαζί, θα βελτιωνόμαστε και θα παίξουμε πολύ καλύτερα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα