Ρότσεστι: «Είχαμε κακές συνήθειες...»

Αντωνία Σπανού
Ρότσεστι: «Είχαμε κακές συνήθειες...»
Ο Τέιλορ Ρότσεστι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και μιλώντας στην Euroleague Greece παραδέχτηκε ότι οι... συνήθειες του παρελθόντος πρέπει να αλλάξουν και ο μοναδικός στόχος από εδώ και πέρα είναι η νίκη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αναφέρεται ξεχωριστά σε παίκτες, αλλά μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου έκανε την εξαίρεση και μίλησε για τον Τέιλορ Ρότσεστι.

«Δεν αναφέρομαι σε παίκτες, αλλά δεν γίνεται να μην το κάνω για τον Ρότσεστι. Έδειξε τρομερή νοοτροπία, έβρισκε τους συμπαίκτες του, δεν έπαιξε εγωιστικά. Το σώμα του δεν είναι για αυτή τη Λίγκα, η κλάση του είναι. Για αυτό πρέπει να μπει με συγκεκριμένη πεντάδα. Εχει μεγάλη ποιότητα σαν παίκτης».

Ο Αμερικανός ήρθε στην μέση της σεζόν, έχει κάνει κάποια καλά πράγματα, αλλά και εκείνος όπως και ολόκληρος ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει σταθερότητα. Στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής έδειξε να αλλάζει την νοοτροπία του, να κοιτάει πρώτα να βρει τους συμπαίκτες του και τελικά να το κάνει με τεράστια επιτυχία. Ο Ρότσεστι τέλειωσε το ματς με μόλις 2 πόντους, αλλά 12 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 ριμπάουντ και έδειξε και εκείνος να προσαρμόζεται στην... μαχητικότητα της ομάδας του.

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, μαζί φυσικά με τον Σάσα Βεζένκοφ, μίλησε στην Euroleague Greece για τα όσα έγιναν μέχρι τώρα, άφησε στην άκρη τις δικαιολογίες και έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια, τονίζοντας ότι όταν φορά την φανέλα του Ολυμπιακού παίζεις μόνο μεγάλα παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρότσεστι στην Euroleague Greece:

  • Για τα όσα άλλαξαν μέσα σε δύο ημέρες από την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου ο Αμερικανός σχολίασε αρχικά:

«Χρειάζεται χρόνο για να φανεί η αλλαγή. Προφανώς έχουμε πολλές αλλαγές την φετινή σεζόν, διαφορετικοί προπονητές, παίκτες ήρθαν και έφυγαν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θέλουμε να παίξουμε με δικαιολογίες. Πρέπει να πιστέψουμε ο ένας στον άλλον, να πιστέψουμε στο σύστημα, στους προπονητές μας και να βγούμε εκεί έξω να παίξουμε το καλύτερο μας μπάσκετ. Πρέπει να παλέψουμε. Δεν έχει σημασία ποιος είναι στο παρκέ, ποια είναι η κατάσταση, αν νικάμε ή αν χάνουμε πρέπει να βγαίνουμε και να παλεύουμε».

  • Για το τι πρόλαβε να αφομοιώσει η ομάδα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον χρόνο που πέρασε:

«Δεν συγκρίνω τους προπονητές ή δεν κοιτάω να βρω τι διαφορετικό έχουν. Προχωράω μπροστά. Με τον νέο προπονητή προσπαθούμε να αφομοιώσουμε ένα καινούργιο σύστημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να παίξουμε καλό και ομαδικό μπάσκετ, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω σήμερα παίξαμε σε υψηλό επίπεδο, σε καλό ρυθμό και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα».

  • Για την συνέχεια και την νοοτροπία που έχει στην δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού στις υπόλοιπες αγωνιστικές:

«Όταν παίζεις για τον Ολυμπιακό κάθε παιχνίδι, είναι μεγάλο παιχνίδι. Βγαίνουμε σε κάθε ματς με μοναδικό στόχο την νίκη. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε το ρεκόρ, δεν μπορούμε να σκεφτούμε το μέλλον , πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να πάμε σε κάθε γήπεδο και φυσικά και στο δικό μας και να παλέψουμε να πάρουμε πολύτιμες νίκες».

  • Για τις ασίστ του και ειδικά την τρομερή εμφάνιση του στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού:

«Το καλύτερο πράγμα στο μπάσκετ είναι να δίνεις ασίστ και να μπορούν οι συμπαίκτες μου να σκοράρουν. Αυτό είναι το αγαπημένο μου πράγμα να κάνω, γιατί όλη η ομάδα γίνεται χαρούμενη. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Να βγαίνω εκεί έξω και να προσπαθώ τους συμπαίκτες μου, να φτιάξω το καλύτερο σύστημα και ελπίζω οι συμπαίκτες μου να συνεχίζουν να βάζουν τα σουτ».

  • Για το παρελθόν και όσα γινόντουσαν λάθος:

«Νομίζω ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να σβήσουμε το παρελθόν στο μυαλό μας. Το καλύτερο είναι να πάρουμε τα μαθήματα μας, να εστιάσουμε στα θετικά και να αλλάξουμε τις συνήθειες μας. Είχαμε κάποιες κακές συνήθειες ως ομάδα, προσπαθούμε να το φτιάξουμε αυτό και να παίξουμε το καλύτερο μας μπάσκετ, στο δεύτερο μισό της σεζόν».