Όταν ο Μπαρτζώκας ήθελε στον Ολυμπιακό τον Ντιλέινι

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Όταν ο Μπαρτζώκας ήθελε στον Ολυμπιακό τον Ντιλέινι
Η Euroleague Greece θυμάται τη σεζόν 2013-14 όταν ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησε να υπογράψει τον Μάλκολμ Ντιλέινι της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν απόψε στο ΣΕΦ με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάθεται στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Η συγκεκριμένη «τριάδα» συνδέεται με μία παλιά ιστορία η οποία είχε στο επίκεντρο τον Μάλκολμ Ντιλέινι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο νυν γκαρντ της Μπαρτσελόνα πρωτοσυστήθηκε στην Euroleague τη σεζόν 2013-14 αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Πολύ γρήγορα εκείνη τη σεζόν προσέλκυσε το ενδιαφέρον με την απόδοσή του.

Ο Γιώργος; Μπαρτζώκας ο οποίος εκείνη τη σεζόν καθόταν για δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού έψαξε αρκετά την περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ και ζήτησε τον παίκτη από την διοίκηση.

Η σεζόν βρισκόταν εν εξελίξει κι έτσι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν κινηθεί με άκρα μυστικότητα. Έτσι κι αλλιώς οποιαδήποτε κουβέντα γινόταν για μετακίνηση το καλοκαίρι αφού είχαν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις της γερμανικής ομάδας.

Πριν τελειώσει καν η σεζόν ο Ντιλέινι είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο ουδέποτε έγινε η μεταγραφή κάτι το οποία έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Ντιλέινι.

Ο Αμερικανός εξαργύρωσε με πολύ περισσότερα χρήματα την εκπληκτική του χρονιά με την Μπάγερν Μονάχου και πήρε «τρελό» συμβόλαιο από την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Δύο χρόνια αργότερα πάντως ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκπλήρωσε τον «στόχο» του και καθοδήγησε τον Ντιλέινι στην «Λόκο» φτάνοντας μέχρι και το Final 4 του Βερολίνου το 2016.

Μέχρι και τώρα Μπαρτζώκας και Ντιλέινι διατηρούν άριστες σχέσεις και ο ένας «πίνει νερό» στο όνομα του άλλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.