Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 8ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 8ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 8ης αγωνιστικής.

Η 8η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκπληκτικός κόντρα στην Άλμπα με 39 πόντους, επίδοση που ισοδυναμεί με την 3η καλύτερη στην ιστορία της EuroLeague. Είχε 9/10 δίποντα, 6/12 τριποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Μπόμπι Ντίξον είχε μόλις 3 πόντους με 1/7 τρίποντα και δεν βοήθησε καθόλου τη Φενέρ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα, η άνετη επικράτηση της ΤΣΣΚΑ επί της Φενέρ και τα μεγάλα διπλά των Άλμπα και Μακάμπι στις έδρες του Παναθηναϊκού και της Μπασκόνια

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 39 πόντοι του Παπαπέτρου, οι 31 του Τζέιμς με τα 6/8 τρίποντα, το 105-106 στο Παναθηναϊκός-Άλμπα, οι 113 που έβαλε η Μακάμπι και οι μόλις τρεις βολές που σούταρε η Μπάγερν σε συνδυασμό με την κακή μέρα της στην επίθεση (56 πόντοι).

Limit-up: Η Μακάμπι είδε τις μετοχές τις να ανεβαίνουν, αφού διέλυσε με 113-83 την Μπασκόνια. Σημαντική νίκη και για τον Ολυμπιακό κόντρα στον κακό του δαίμονα τα τελευταία χρόνια, Ζαλγκίρις. Την χαρά της νίκης γεύτηκε και η Άλμπα που την είχε ανάγκη για να... ανασάνει. Σπουδαίο αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ.

Limit-down: Η Φενέρ που πλέον είναι στο 2-6, ο Παναθηναϊκος που έχασε από ομάδα που είχε μόλις μια νίκη πριν έρθει στο ΟΑΚΑ και η Μπασκόνια που δέχθηκε 30άρα από την Μακάμπι.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ιτούδης κέρδισε τη μάχη των πάγκων από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κάποτε μαζί στον Παναθηναϊκό, πλέον αντίπαλοι με ΤΣΣΚΑ και Φενέρ. Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να... διαλύει με 88-70 τους Τούρκους.