Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης 86-73: Ο νόμος του ΛεΝτέι (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης 86-73: Ο νόμος του ΛεΝτέι (vid)
Ο Ζακ ΛεΝτέι έκανε απίστευτο παιχνίδι και η Ζαλγκίρις πέτυχε τρομερή έκπληξη καθώς επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 86-73 στο Κάουνας, στην πρώτη νίκη της στη φετινή Euroleague αλλά και εντός έδρας επί της Ρεάλ έπειτα από τις 11 Απριλίου 2014.

Το πρώτο ημίχρονο μάλλον εμπεριείχε σε έντονο βαθμό το στοιχείο της έκπληξης, υπό την έννοια ότι, λίγο έλειψε η Ρεάλ Μαδρίτης να εκτροχιαστεί από τις ράγες της διεκδίκησης της νίκης. Η Ζαλγκίρις το ήθελε περισσότερο, κυρίως ο Χέιζ ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους στα πρώτα 2:36 λεπτά! Έτσι οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 10-2. Η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση, δίχως να βρει ρυθμό και συνεργασίες στην επίθεση και μείωσε σε 18-15 (10’) με πρωταγωνιστές τους Ράντολφ, Λαπροβίτολα.

Ο ΛεΝτέι έκανε τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις στη δεύτερη περίοδο και οι γηπεδούχοι πάτησαν εκ νέου σε διαφορά οκτώ πόντων (29-21) μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών, έχοντας καλό επίπεδο συνεργασιών. Εκεί η Ρεάλ είδε τον Κάρολ να υψώνει ανάστημα, ομοίως και ο Γκάμπριελ Ντεκ και μείωσε σε 38-34 (20’). Το άλλο στοιχείο της έκπληξης ήταν τα μόλις 50 δευτερόλεπτα συμμετοχής του Καμπάσο ο οποίος υπέπεσε σ’ αυτό το διάστημα σε δύο φάουλ.

Ο Φαμπιάν Κοζέρ ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι δικοί του έξι πόντοι στο ξεκίνημα του δεύτερο έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο (εύστοχο) μακρινό σουτ που βρήκε ο Καμπάσο έδωσε το προβάδισμα (47-48) μετά τα μισά της 3ης περιόδου. Το 4ο φάουλ του Λεκαβίτσιους ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους να ρίξει στη μάχη τον Άλεξ Πέρεθ και ο Μεξικάνος έδωσε στη Ζαλγκίρις αυτό που χρειαζόταν. Οι γηπεδούχοι είχαν αντίδραση, αλλά η Ρεάλ είχε το τελευταίο σουτ με τον Σέρχιο Γιουλ και προηγήθηκε με 57-60 στο τέλος της περιόδου.

Μια άμυνα κι ένα καλάθι του Καμπάσο έδωσαν στη Ρεάλ προβάδισμα πέντε πόντων (57-62, 31’). Ο ίδιος παίκτης αστόχησε (σε αιφνιδιασμό) σε λέι απ, εκεί άντλησε ψυχολογία η Ζαλγκίρις και με διαδοχικά καλάθια του Γιανκούνας ισορρόπησε το παιχνίδι (64-64, 34’). Ένα τρίποντο του εξαιρετικού ΛεΝτέι κι ένα καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο έβαλαν τη Ζαλγκίρις σε θέση οδηγού (69-67) με την είσοδο στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία του αγώνα, ξέφυγαν με έξι πόντους (75-69). Ένα τρίποντο του Ουλάνοβας έδωσε τη χαραριστική (80-73) 80’’ πριν το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πέραν του ότι έπαιξε σαν να επρόκειτο για το τελευταίο παιχνίδι της ζωής τους, οι παίκτες της Ζαλγκίρις τα έκανε όλα υπέροχα. Με 53.5% στο μακρινό σουτ, διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ και 21 ασίστ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο ΛεΝτέι έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη διοργάνωση, ο Γκριγκόνις ήταν σταθερή αξία, ο Χέις έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά το κρίσιμο σουτ το έβαλε ο Ουλάνοβας.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άλεξ Πέρεθ άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ με πέντε πόντους κράτησε τη Ζαλγκίρις όταν η Ρεάλ έκανε απόπειρα να ξεφύγει

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Λεκαβίτσιους και Μιλάκνις δεν μπήκαν στο παιχνίδι λόγω φάουλ. «Άφαντος» ήταν ο Ταβάρες καθώς δεν του ταίριαζε το παιχνίδι, δεν βρήκε ρυθμό ούτε ο Ρούντι Φερνάντεθ

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Ζαλγκίρις έκανε επιμέρους σκορ 11-2 σε διάστημα τριών λεπτών (περίπου από το 34’ έως και το 37).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις έχει μόνο να κρατήσει σε αντίθεση με τη Ρεάλ η οποία στις στιγμές του αγώνα ήταν απούσα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η συνεργασία μεταξύ Γουόκαπ-Λεντέιλ στο 3ο δεκάλεπτο και το εκπληκτικό κάρφωμα του τελευταίου.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-34, 57-60, 86-73

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.