Μπλατ: «Υπήρχαν προβλήματα στον Ολυμπιακό, έπρεπε να είμαι ειλικρινής»

Μπλατ: «Υπήρχαν προβλήματα στον Ολυμπιακό, έπρεπε να είμαι ειλικρινής»

Gazzetta team
Μπλατ: «Υπήρχαν προβλήματα στον Ολυμπιακό, έπρεπε να είμαι ειλικρινής»
Ο Ντέιβιντ Μπλάτ μίλησε για το «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό, αλλά και όσα έχουν συμβεί στην ζωή του τους τελευταίους μήνες.

«Είμαι ένας πρεσβευτής. Πάντα είχα αυτό το όνειρο. Με κάποιον τρόπο θέλω να βοηθήσω το Ισραήλ». Ο Ντέιβιντ Μπλατ, πέρασε από τον πάγκο του Ολυμπιακού μετά από μια τεράστια καριέρα και πλέον ψάχνει το επόμενο του βήμα.

Ο πρώην προπονητής των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε συνέντευξη στην «Boston Globe» και μίλησε για όλα. Ο Μπλατ δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του έξω από το γυμναστήριο, σε όλη του την καριέρα. Εκεί νιώθει άνετα, εκεί νιώθει καλά. Ο κόουτς διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση, όντας προπονητής του Ολυμπιακού και μετά την ήττα από την Βιλερμπάν στην πρεμιέρα της Euroleague, χώρισε τους δρόμους του με την ελληνική ομάδα.

«Ήταν για το συμφέρον και των δύο πλευρών να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Ο χρόνος μου στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό ήταν ουσιαστικός και ξεχωριστός με πολλούς τρόπους».

Και συνέχισε:

«Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την ασθένεια μου ως δικαιολογία, αλλά στις συζητήσεις μου με διοίκηση, έπρεπε να είμαι ειλικρινής με συγκεκριμένους περιορισμούς που είχα. Αλλά υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Έπρεπε να παίζουμε μόνο ένα παιχνίδι. Δεν ξεκίνησε καλά. Μαζί καθίσαμε και αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο για όλους να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Δεν κρατάω κακία. Περιμένω με ανυπομονησία για τις επόμενες προκλήσεις, αφού πάντα ήθελα να κάνω παραπάνω. Μετά από 12 χρόνια ως επαγγελματίας παίκτης και 27 ως προπονητής, είναι ώρα να μπω σε μια νέα φάση. Κάποιες φορές όταν ένα παράθυρο κλείνει, μια πόρτα ανοίγει».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ συνέχισε να ανοίγει την καρδιά του για όσα βιώνει τον τελευταίο καιρό.

«Ο χρόνος περνούσε και δεν ένιωθα καλύτερα. Σκέφτηκα ''τι γίνεται εδώ;''. Υπάρχουν καλές ημέρες και λιγότερο καλές, αλλά είμαι πιο χαρούμενος όταν προπονώ. Όλοι προσπαθούμε να ετοιμαζόμαστε, αλλά αυτό... αυτό είναι πραγματικό. Δεν απειλεί την ζωή μου άμεσα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.