Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 1ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 1ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της πρεμιέρας.

Η 1η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Θα δοθούν τρία Όσκαρ. Το πρώτο στον Τζέφρι Τέιλορ. Ο παίκτης της Ρεάλ είχε 19 πόντους με 8/9 σουτ και 20 στην αξιολόγηση,οδηγώντας στη νίκη τη Ρεάλ κόντρα στη Φενέρ. Το δεύτερο στον Νίκολα Μίροτιτς που είχε 24 πόντους κόντρα στην Εφές στην επιστροφή του στη Euroleague. Και το τρίτο στον Μάικ Τζέιμς που είχε 20 πόντους και 28 στην αξιολόγηση κόντρα στη Βαλένθια.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Σίνγκλετον είχε 2 πόντους κόντρα στην Μπάρτσα με 0/3 σουτ, ενώ εκτός κλίματος αγώνα ήταν οι Ουίλ Τσέρι και Μπόλντγουιν κόντρα στη Βιλερμπάν. Είχαν από 2 πόντους και πολλές φορές οι επιλογές τους στην επίθεση ήταν ακατανόητες.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Ρεάλ κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ματς της αγωνιστικής κόντρα στη Φενέρ με 81-77 και έστειλε μήνυμα σε όλους όσους θα διεκδικήσουν το τρόπαιο πως και φέτος δεν θα είναι εύκολο να τους υποτάξεις. Φυσικά σπουδαία είναι και η επικράτηση της Βιλερμπάν επί του Ολυμπιακού, όπως και το διπλό της Μπάρτσα μέσα στην Πόλη.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Tα 11 ριμπάουντ του Ντεσόν Τόμας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, τα 15 επιθετικά ριμπάουντ του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τα 8/9 σουτ του Τέιλορ, το 4/17 τρίποντα του Ολυμπιακού και οι 96 πόντοι της ΤΣΣΚΑ.

Limit-up: H Χίμκι δεν ήταν φαβορί πριν το ματς κόντρα στη Μακάμπι, όμως κατάφερε να κρύψει τις απουσίες της και να πάρει το ματς της πρεμιέρας. Ισχυρή δήλωση έκανε και η Μπάγερν απέναντι στην Αρμάνι που φέτος στοχεύει στα playoffs. Φυσικά σε αυτή την κατηγορία αξίζει να βρίσκεται και η Βιλερμπάν που είδε τις... μετοχές της να ανεβαίνουν μετά την άνετη επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Limit-down: H Aρμάνι ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες την Εuroleague, όμως μια ήττα στην πρεμιέρα με 14 πόντους διαφορά αποτελεί ένα πισωγύρισμα. Για να μπει στα playoffs θα πρέπει να περάσει από αρκετές έδρες. Θλιβερή ήταν και η πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό, ενώ η φιναλίστ Εφές ξεκίνησε με το αριστερό κόντρα στην φοβερή Μπάρτσα.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Πάμπλο Λάσο αντιμετώπισε για ακόμη μια φορά στην καριέρα του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πήρε τη... μάχη των πάγκων. Η Ρεάλ πήρε το ντέρμπι και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η επιρροή που είχε από τον πάγκο, Τα εύσημα πρέπει να πάνε και στον Μίτροβιτς που ήταν πολύ ανώτερος στη διαχείριση του παιχνιδιού από τον Μπλατ, κάτι που βοήθησε πολύ τους Γάλλους.