Ο Χαπ είναι μεταγραφή μικρού ρίσκου

Ο Χαπ είναι μεταγραφή μικρού ρίσκου

Ο Χαπ είναι μεταγραφή μικρού ρίσκου
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον Ίθαν Χαπ ο οποίος λόγω χρημάτων και ρόλου, μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ' όσα θα κοστίσει.

Η ανακοίνωση του Ίθαν Χαπ με γύρισε εννιά καλοκαίρια πίσω, τον Αύγουστο του 2010.

Πρωί ήταν και τότε όταν ο Ολυμπιακός από το πουθενά είχε ανακοινώσει τον Μάρκο Κέσελι. Παντελώς άγνωστος όπως και ο Χαπ.

Μάλιστα τότε θεωρούσα πως οι Πειραιώτες είχαν πάρει τον Βέσελι και όχι τον Κέσελι κι ότι είχαν κάνει λάθος.

Πάμε όμως στον νέο Αμερικανό του Ολυμπιακού.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον προορίζει για τρίτο σέντερ, είναι φθηνή λύση και όπως ισχυρίζεται ο 60άχρονος τεχνικός αρκετά ελπιδοφόρος κιόλας. Θεωρώ πως μόνο κάποιος αρκετά μυημένος τον γνώριζε.

Τα χαρακτηριστικά του στο παρκέ είναι συγκεκριμένα.

Είναι τραγικός σουτέρ. Σε βαθμό που σε βάζει σε σκέψεις αν είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας.

Παίζει τέλεια τις αλλαγές στην άμυνα. Παρά το μπόι του έχει την ικανότητα να χαμηλώνει και να μην τον περνάει το αντίπαλο γκαρντ. Από αυτό βγάζει λεφτά βασικά και από τις κινήσεις του στο low post. Ο Χαπ διαθέτει πλουραλισμό στο παιχνίδι με πλάτη και προκαλεί πολλά προβλήματα.

Προβλήματα που του γυρίζουν μπούμερανγκ όταν του κάνουν φάουλ και πρέπει να εκτελέσει βολές.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ

Ο Χαπ θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ουσιαστικά για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ προερχόμενος από το NCAA όπως οι Λούκας και Χάουαρντ που είχε επιλέξει ο Ντούντα το καλοκαίρι του 2012.

Αν τον έφερναν για πρώτο ή δεύτερο ψηλό θα τραβούσα τα μαλλιά που δεν έχω (αλήθεια αυτό το Face App για μαλλιά δεν έχει;). Αν του έδιναν κάποιο τρελό ποσό πάλι το ίδιο θα έκανα.

Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο. Αντί να πάρει Έλληνα τρίτο σέντερ, πήρε ξένο μιας και δεν υπάρχει περιορισμός.

Μικρό το ρίσκο λοιπόν.

Αν ο Αμερικανός βοηθήσει θα έχει κερδίσει πολλά η ομάδα.

Αν δεν βοηθήσει, θα έχει χάσει λίγα.

ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΚΟΜΗ

Ο Μπλατ έχει πάρει σκούπα και έχει αφήσει το φαράσι στο Τελ Αβίβ. Φτιάχνει την ομάδα όπως ακριβώς τη θέλει, με τους παίκτες που θέλει.

Από πέρυσι θα συνεχίσουν μόνο οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοβ και Ποκουσέφσκι.

Ριζικές αλλαγές στην ομάδα η οποία κατά τη γνώμη μου τις είχε ανάγκη.

Αν θα δικαιωθεί ο Μπλατ ή όχι, θα το ξέρουμε τον Μάιο του 2020.

Το ρόστερ θα έχει δύο ακόμη προσθήκες.

Ενα τεσσάρι με πρώτο φαβορί να είναι ο Κουζμίνσκας όπως σας ενημέρωσε το gazzetta.gr το μεσημέρι κι ένα γκαρντ ακόμη που θα έρχεται πίσω από τον Μπόλντγουιν.

ΥΓ: Η Εθνική Νέων για ένα χαμένο ριμπάουντ στο ματς με την Λιθουανία (δε θα σταθώ στην απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει αντιαθλητικό φάουλ) βρέθηκε από το να κυνηγά την «οκτάδα», να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τα κατάφερε με σημαντική νίκη επί των Σέρβων και κυρίως παίζοντας σωστό μπάσκετ. Η αντίδραση των πιτσιρικάδων (λόγω ηλικίας η ψυχολογία είναι ευάλωτη) ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.