Παναθηναϊκός: Ώρα για τη... ρεβάνς με τη Ρεάλ! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ώρα για τη... ρεβάνς με τη Ρεάλ! (vids)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αναμετρηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τη Ρεάλ Mαδρίτης στα playoffs της EuroLeague, ενώ η προηγούμενη φορά που την είχε αντιμετωπίσει σε προημιτελική φάση ήταν το... μακρινό 1984!

Τι σου είναι η... EuroLeague!

Εκεί που δεν είχαν αναμετρηθεί ποτέ άλλοτε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσουν για δεύτερη σερί σεζόν τα ξίφη τους με φόντο την είσοδο στο Final 4! Σε αντίθεση με πέρυσι, το πλεονέκτημα έδρας φέτος θα ανήκει στους Μαδριλένους και όχι στους «πράσινους» οι οποίοι θα μπουν την επόμενη εβδομάδα στην οκτάδα της EuroLeague από τη θέση του αουτσάιντερ.

Τα δύο πρώτα ματς θα διεξαχθούν στην Μαδρίτη, ενώ στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στην Αθήνα για -τουλάχιστον- ένα παιχνίδι, Φυσικά η ομάδα που θα συμπληρώσει πρώτη τρεις νίκες θα είναι και εκείνη που θα πάρει το εισιτήριο για το Final 4 το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στην «Fernando Buesa Arena» της Βιτόρια. Πριν από έναν χρόνο η Ρεάλ κατάφερε να κάνει το break της έδρας και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Κάτι που επιθυμεί να κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός και να πάρει τη... μεγάλη ρεβάνς από τους Μαδριλένους.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ο Παναθηναϊκός είχε παίξει... διαστημικό μπάσκετ και είχε επικρατήσει με 95-67 για το 1-0 στη σειρά. Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό της φοβερής εμφάνισης, κάτι που τιμώρησε η Ρεάλ κερδίζοντας το δεύτερο ματς με 89-82 για το «break» και την... ισοφάριση σε 1-1. Έκτοτε η σειρά μεταφέρθηκε στην Μαδρίτη, όπου η επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ στην ενεργό δράση συνδυάστηκε νίκη (81-74) και το 2-1 των Ισπανών. Ούτε στο 4ο παιχνίδι κατάφερε ο Παναθηναϊκός να ανατρέψει την κατάσταση και η Ρεάλ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου κερδίζοντας με 89-82.

Βέβαια δεν ήταν και η πρώτη φορά που κλήθηκαν οι δύο ομάδες να αναμετρηθούν με φόντο την ημιτελική φάση. Πρέπει να γυρίσουμε 35 χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στη σεζόν 1983-84 όταν έπαιξαν αντίπαλοι στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Το σύστημα διεξαγωγής ωστόσο ήταν τελείως διαφορετικό αφού οι οκτώ ομάδες είχαν χωριστεί σε δύο ομίλους και ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί στο ίδιο γκρουπ μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Σκαβολίνι Πέζαρο και Παρντούμπιτσε.

Οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 3η θέση με 2-4 νίκες και τερμάτισαν στην 3η θέση, χάνοντας το εισιτήριο -τότε- των ημιτελικών. Στο παιχνίδι της Μαδρίτης, η Ρεάλ είχε κυριαρχήσει με 104-78 (Στεργάκος 27, Κορωναίος 22, Κάππος 12), ενώ στον «Τάφο του Ινδού» οι «πράσινοι» είχαν πετύχει μια ιστορική νίκη με 99-97 (Στεργάκος 27, Κάππος 24, Κορωναίος 18).

>