Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας 86-93

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας 86-93
Η Ζαλγκίρις πέτυχε το… θαύμα καθώς επικράτησε της Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη με 86-93 και προκρίθηκε στα PlayOffs της Euroleague και θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε. Τρομερό παιχνίδι από τον Μπράντον Ντέιβιτς και οριστικός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε δίχως τους Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Γκάμπριελ Ντεκ, ξέμεινε από λύσεις καθώς με εξαίρεση τους Ταβάρες, Ράντολφ και Πρέπελιτς, δεν βρήκε λύσεις.

Το ελεύθερο μπάσκετ και οι πολλές συνεργασίες ήταν το χαρακτηριστικό της πρώτης περιόδου. Η Ρεάλ Μαδρίτης επένδυσε στις συνεργασίες κοντών-ψηλών, έτσι βρήκε οκτώ τελικές πάσες αλλά και σούταρε με 75% στα δίποντα με πρωταγωνιστές τους Αγιόν, Ταβάρες. Προηγήθηκε με 16-12 περίπου στα μισά της περιόδου αλλά όσα έβαζε… μπροστά, έτρωγε πίσω και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 27-25.

Το κίνητρο της Ζαλγκίρις φάνηκε στη δεύτερη περίοδο και μέσα από την άμυνά της. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρήκε καλάθια στο transition, είδε επίσης του Ντέιβις-Καβαλιάουσκας να κυριαρχούν κάτω από τα καλάθια και αφού προηγήθηκε με 29-33 (12’), η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των εννιά πόντων (37-46) στο τέλος του ημιχρόνου. Η δε Ρεάλ μάταια έψαξε να βρει το μακρινό σουτ (1/10 τρίποντα), έχασε την αποτελεσματικότητά της στα δίποντα (3/8 στη 2η περίοδο), υπέπεσε και σε έξι λάθη.

Τα πρώτα επτά αγωνιστικά λεπτά της 3ης περιόδου ήταν ακόμη χειρότερα για τη Ρεάλ. Η Ζαλγκίρις σκόραρε με κάθε τρόπο και με τον Μπράντον Ντέιβις σε ρόλο πρωταγωνιστή προηγήθηκε με 39-52 πριν τα μισά του δεκαλέπτου, ενώ η διαφορά έφτασε έως και στο +16 (45-61) μετά τη συμπλήρωση επτά λεπτών. Τζέισι Κάρολ, Άντονι Ράντολφ και τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν πνοή στη «Βασίλισσα» η οποία απάντησε με επιμέρους σκορ 20-5 και μείωσε σε 60-66 (30’).

Ο Πρέπελιτς έβαλε τη σφραγίδα του στην επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης, ο ίδιος παίκτης μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (68-70) μετά από τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο. Ο Ταβάρες συνέχισε το προσωπικό ρεσιτάλ του και οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία από το ίδιο σημείο (74-74, 35’). Ο Μπράντον Ντέιβις έκανε τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις (79-82, 38’) και με καλάθι του Βέστερμαν οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 83-88, 36’’ πριν το τέλος. Η Ρεάλ έκανε διαδοχικά λάθη στις κρίσιμες επιθέσεις και η Ζαλγκίρις πανηγύρισε την πρόκρισή της στα Play Offs.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζαλγκίρις είχε κίνητρο σε αντίθεση με τη Ρεάλ και στο κρίσιμο σημείο βρήκε τον ηγέτη που ήθελε στο πρόσωπο του Μπράντον Ντέιβις.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπράντον Ντέιβις έκανε τρομερό παιχνίδι, πέτυχε το νταμπλ νταμπλ και επιβεβαίωσε γιατί είναι στους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης. Εξαιρετικός και ο Τόμας Γουόκαπ στην ανάγνωση του παιχνιδιού.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άαρον Ουάιτ έβγαλε άμυνες κι έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Τρέι Τόμκινς και Τζέφρι Τέιλορ δεν ανταποκρίθηκαν στις ευθύνες τους.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η επιλογή του Γιασικεβίτσιους να δώσει όλες τις τελευταίες επιθέσεις στον Ντέιβις και να επενδύσει στα αργά πόδια του Ταβάρες καθώς ο Αμερικανός έβαλε 12 πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ρεάλ Μαδρίτης σούταρε με απελπιστικό ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο και η Ζαλγκίρις έχασε πολλά αμυντικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ταβάρες μετά από ασίστ του Πρέπελιτς στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 37-46, 60-66, 86-93

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.