Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 28ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 28ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 28ης αγωνιστικής.

Η 28η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: O Nικ Καλάθης έκανε... όργια, οδηγώντας στην νίκη τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας γκαρντ 39:21 είχε 27 πόντους (12/15δ., 1/5τρ.), 8 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Παίκτης-απογοήτευση: O Πάνγκος είχε 3 πόντους με 1/7 σουτ και δεν βοήθησε τη Μπαρτσελόνα. Συγκέντρωσε 1 βαθμό στην αξιολόγηση.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη πέρα από αυτή του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι. Οι... πράσινοι σε ένα ματς που είχε το χαρακτήρα τελικού πήραν το διπλό και πλέον βρίσκονται με το 1.5 πόδι στα playoffs. Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν για τους πράσινους.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 90 πόντοι της Γκραν Κανάρια, οι 24 πόντοι του Έρικσον κόντρα στον Ολυμπιακό, οι 26 ασίστ της Ζαλγκίρις, το 39 στην αξιολόγηση του Καλάθη και τα 50 ριμπάουντ της Μπασκόνια και οι 95 πόντοι του Παναθηναϊκού.

Limit-up: Συνεχώς ανεβαίνει η ομάδα του Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός κάνει απίστευτο... κλείσιμο στη regular season και με τις συνεχόμενες νίκες του, αγκάλιαζει τα playoffs. Τεράστια βελτίωση για το τριφύλλι

Limit-down: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βλέπει τις μετοχές του να κατεβαίνουν και πλέον βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και η πρόκριση του στα playoffs. Δεν εξαρτάται πλέον από τον ίδιο η πρόκριση. Η μεγαλύτερη απογοήτευση του τελευταίου μήνα στη Euroleague.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Δικαιωματικά πάει στον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έβαλε το... λιθαράκι του στο σπουδαίο διπλό κόντρα στην Aρμάνι. «Καθάρισε» τον Πιανιτζιάνι και έδειξε πως ξέρει πολύ καλά από March Madness, ακόμα και αν δεν μιλάμε για NCAA, αλλά για Euroleague.