Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 26ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 26ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 26ης αγωνιστικής.

Η 26η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Θα πάει σε 3 κυρίους το Όσκαρ. Αρχικά στον Μάικ Τζέιμς που είχε 31 στην αξιολόγηση από τον Ολυμπιακό, 27 πόντους και 6 ασίστ και οδήγησε την Αρμάνι στη νίκη. Μεγάλο ματς και για τον Κώστα Σλούκα που είχε 22 πόντους (5/5 τρίποντα), 11 ασίστ και 30 στην αξιολόγηση. Τέλος το αξίζει και ο Νικ Καλάθης για το σουτ του ενός εκατομμυρίου που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Κοντά στο double double με 11 πόντους και 9 ασίστ.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κέιν δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Μακάμπι απέναντι στην Εφές, αφού είχε -4 στην αξιολόγηση με 0/4 σουτ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Ξεκάθαρα η νίκη της αγωνιστικής είναι αυτή του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ με το μεγάλο τρίποντο του Καλάθη. Ένα τεράστιο διπλό που βάζει για τα καλά το τριφύλλι στο παιχνίδι της πρόκρισης στα playoffs. Νίκη μετά από 8.5 χρόνια μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ για τους «πράσινους«.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 100 πόντοι της Ρεάλ κόντρα στη Χίμκι, οι 10/10 βολές της Ζαλγκίρις, οι μόλις 57 πόντοι του Ολυμπιακού και οι 4 πόντοι της Αρμάνι στην 2η περίοδο, τα 5/5 τρίποντα του Σλούκα και οι 11 ασίστ του και τα 48 ριμπάουντ της Ρεάλ.

Limit-up: Συνεχώς ανεβαίνει η ομάδα του Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός έχει 3 νίκες τις τελευταίες 4 αγωνιστικές και το διπλό στη Μόσχα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μεταμορφωμένοι οι «πράσινοι» τον τελευταίο καιρό πάνε με φόρα για τα playoffs.

Limit-down: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βλέπει τις μετοχές του να κατεβαίνουν και πλέον βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και η πρόκριση του στα playoffs. Aυτή τη στιγμή είναι 8ος και έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό. Δύσκολα τα πράγματα για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι πριν λίγο καιρό ήταν στο κάδρο της 4άδας.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Δικαιωματικά πάει στον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έβαλε το... λιθαράκι του στο σπουδαίο διπλό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μετά από 8.5 χρόνια. Κέρδισε τη μάχη από τον Ιτούδη και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από ένα γήπεδο που λίγοι του καταφέρνουν.