ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Πιτίνο: «Είπα στον Καλάθη 'μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί!'»

Ο Ρικ Πιτίνο έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου για «πάθος, πείνα και κίνητρο» ενώ εξήγησε ότι είχε πει στον Νικ Καλάθη να μείνει εκεί για να πάρει τη μπάλα και να σουτάρει. 

Πιτίνο: «Είπα στον Καλάθη 'μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί!'»

Μιλώντας για την τελευταία επίθεση, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλαμε να κάνουμε drive και να βρούμε ένα τρίποντο. Όταν έχασαν την βολή, το πλάνο άλλαξε. Θέλαμε να τρέξουμε απλά ένα pick n' roll και να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε μέσα απ' αυτό.Όμως άφησαν τον Νικ ελεύθερο» και συνέχισε γελώντας: «Του είπα, μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί!» και κατέληξε: «Η τύχη μπορεί να είναι ένα στοιχείο, αν έχεις κάνει όλα όσα προαπαιτούνται για να φτάσεις σε αυτή την στιγμή που στέκεσαι τυχερός. Είμαστε μία ομάδα που αναζητά απεγνωσμένα τις νίκες αυτή τη στιγμή».

Και υποστήριξε: «Η βελτίωση που έχουμε σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στο... PHD. Δηλαδή στο πάθος, την πείνα και το κίνητρο που είχαμε. Στην τρίτη περίοδο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, μείναμε με 10 πόντους. Λέγαμε συνεχώς ότι πρέπει να μείνουμε κοντά μέχρι τέλους. Η διαφορά μεγάλωνε γιατί χάναμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωνε».