Ο Νάναλι έκανε την Αρμάνι… πλουσιότερη

Ο Νάναλι έκανε την Αρμάνι… πλουσιότερη
Οι μεταγραφές στα μέσα της περιόδου εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο. Η Αρμάνι Μιλάνο δεν φοβήθηκε να το αναλάβει με την απόκτηση του Τζέιμς Νάναλι και η Euroleague Greece καταθέτει το επίπεδο επίδρασης του Αμερικανού στο παιχνίδι της ιταλικής ομάδας.

Κάθε μεταγραφή έχει τις ιδιαιτερότητές της και ο βαθμός του ρίσκο εξαρτάται από τις περγαμηνές, το βιογραφικό και γενικώς από τον πρότερο αγωνιστικό βίο κάθε αθλητή. Στην περίπτωση του Τζέιμς Νάναλι, η Αρμάνι Μιλάνο ενισχύθηκε με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, διότι απέκτησε έναν αθλητή ο οποίος είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του, λειτούργησε σε ομάδα (σ. σ. Φενέρμπαχτσε) υψηλών στόχων και κυρίως, απέδειξε την ικανότητα προσαρμογής σε κάθε ρόλο.

Στην πραγματικότητα, προχώρησε σε μια κίνηση με σκοπό την προσθήκη ενός επιπλέον τρόπου έκφρασης στην επίθεση από τη στιγμή που ο Μπέρτανς (όχι μόνο) δεν ήταν αποτελεσματικός, αλλά είχε μπει σε διαδικασία αποχώρησης με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επιλογή του Νάναλι έγινε βάσει των χαρακτηριστικών που τέθηκαν ως κριτήρια, των παραστάσεων του Αμερικανού ο οποίος κατέκτησε την Euroleague το 2017 καθώς επίσης και γιατί έχει το… Know how από το πέρασμά του (2015-16) από το ιταλικό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αβελίνο.

Ο Αμερικανός κούμπωσε στην Αρμάνι σαν ένα κομμάτι που έλειπε από ένα παζλ. Επιθετικά, προσφέρει τους υπερδιπλάσιους πόντους σε σύγκριση με τον Μπέρτανς καθώς ο τελευταίος έδινε 6.4 πόντους και ο Νάναλι δίνει 14.2. Κυρίως όμως, με την ταυτόχρονη παρουσία των Μάικ Τζέιμς, Κέρτις Τζέρελς, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, Νεμάνια Νέντοβιτς, η Αρμάνι διαθέτει αυτή τη στιγμή μία από τις ποιοτικότερες περιφερειακές γραμμές στην Euroleague.

Αυτή τη στιγμή, ο Αμερικανός είναι ο ένας από τους τέσσερις παίκτες της Αρμάνι που έχουν διψήφιο μέσο όρο πόντων στ διοργάνωση. Ο Μάικ Τζέιμς (19.7π.) διατηρεί τον τίτλο του φυσικού ηγέτη της ομάδας, Μίτσφ και Νέντοβιτς δίνουν 14.3 και 12.2 πόντους κατά μέσο όρο. Ο Νάναλι είναι ο 3ος σκόρερ έχοντας και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, δηλαδή το 43.8% στα τρίποντα και 59.3% στα δίποντα.

Ο 28χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την Αρμάνι στην εκτός έδρας νίκη επί της Γκραν Κανάρια στην παράταση καθώς στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης σημείωσε 17 πόντους. Επί Νάναλι, η Αρμάνι μετράει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, η μοναδική ήττα της έγινε στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ κι εκεί που φαινόταν ότι η πρόκριση στα Play Offs της Euroleague είχε χαθεί, πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της. Επιθετικά, η ιταλική ομάδα έχει γίνει πλουσιότερη τόσο σε λύσεις όσο και σε σκορ καθώς από τους 85.5 πόντους που σκόραρε κατά μέσο όρο, έφτασε στους 93.6! Κι αυτό οφείλεται στον έμπειρο Νάναλι γιατί πολύ αύξησε τους τρόπους εκτέλεσης και κυρίως, πρόσθεσε έναν επιπλέον πονοκέφαλο στις αντίπαλες άμυνες.