Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 25ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 25ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 25ης αγωνιστικής.

Η 25η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Σέιν Λάρκιν ήταν διαστημικός με 37 πόντους (6/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 7/7 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και κατάφερε να συγκεντρώσει 43 βαθμούς στην αξιολόγηση. Το Όσκαρ του ανήκει.

Παίκτης-απογοήτευση: O Σίνγκλετον είχε 1/4 σουτ και 2 πόντους μαζί με -2 στην αξιολόγηση. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Μπάρτσα.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η νίκη της Ρεάλ με 101-86 επί της Φενέρ (πρώτη 100άρα που δέχεται ομάδα που προπονεί ο Ζοτς σε κανονική διάρκεια) και το show της Εφές με 92-70 κόντρα στη Μακάμπι, σε ένα ματς που οι Τούρκοι πήραν τεράστιο πλεονεκτημα για την 4η θέση.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το doubl e double του Παπαγιάννη, οι 91 πόντοι του Παναθηναϊκού, οι 101 της Ρεάλ και της Αρμάνι, αλλά και οι 104 της Μπασκόνια. Η διαφορά στα ριμπαουντ στο Μπασκόνια-Χίμκι (42 αντί 17) και το 31 στην αξιολόγηση του Φόιγκτμαν που άγγιξε το triple double.

Limit-up: Ο Ολυμπιακός είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν μετά από καιρό που είχαν φτάσει στον πάτο. Έσβησε το αρνητικό σσερί των 5 ηττών και πλέον θέλει να κάνει δυνατό τελείωμα για να μπει στα playoffs και σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Limit-down: Η Μπαρτσελόνα που μετά την νίκη κόντρα στη Ρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική, έχασε με... κάτω τα χέρια από την Εφές στη μάχη της 4ης θέσης.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το αξίζει ο Λάσο που οδηγήσε τη Ρεάλ σε μεγάλη νίκη επί της Φενέρ του Ομπράντοβιτς, αλλά φοβερή δουλειά έκανε και ο Αταμάν που κέρδισε εύκολα τον Πέσιτς στην μάχη των πάγκων, δείχνοντας πως η φετινή Εφές δεν αστειεύεται.