Νικ Καλάθης: Συνώνυμος του double-double!

Νικ Καλάθης: Συνώνυμος του double-double!

Γιώργος Κούβαρης
Νικ Καλάθης: Συνώνυμος του double-double!
Η EuroLeague Greece γράφει για το ένα ακόμα double-double του Νικ Καλάθη στην διοργάνωση, με το οποίο συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη κόντρα στην Χίμκι και τον ίδιο να συνεχίζει να «γράφει» διψήφια νούμερα στις στατιστικές κατηγορίες.

Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο, αλλά αποτελεί την «σταθερά» του Παναθηναϊκού. Ο Νικ Καλάθης αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας αφού από τα χέρια του ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Τα πάντα. Μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να «τελειώνει» τα παιχνίδια με double-double και όλοι να θεωρούν ότι πρόκειται για μια φυσική συνέπεια βάσει του ρόλου και των όσων κάνει μέσα στο παρκέ.

Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι όσες φορές ο Νικ Καλάθης κάνει double double o Παναθηναϊκός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης. Ενδεικτικά το ρεκόρ των «πρασίνων» με τον Καλάθη να έχει double-double είναι 17-7 ενώ ως γηπεδούχοι μετράνε 12 νίκες σε 15 ματς! Αναμφίβολα το νούμερο είναι αρκετά υψηλό, ενώ μακριά από το ΟΑΚΑ έχουν ρεκόρ 5-4. Από τα παιχνίδια που έχει πάρει μέρος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μόνο σε ένα είχε double-double με πόντους-ριμπάουντ αγγίζοντας φυσικά και το triple double ενώ σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια το double double αφορούσε πόντους-ασίστ.

Απέναντι στην Χίμκι είχε στο… ρελαντί 13 πόντους και 11 τελικές πάσες, ενώ την πρώτη φορά που ήταν «διπλός» στην EuroLeague ήταν στην αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα στην Κροατία (78-60 ο Παναθηναϊκός) έχοντας 10 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Αν δούμε τις επιδόσεις του Καλάθη και μεμονωμένα, η Εφές αποτελεί την... καλύτερή του «πελάτισσα» καθώς μετράει τέσσερα ματς με double-double απέναντι στην τουρκική ομάδα , ενώ έχει τρία ματς με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.