Νικ Καλάθης: Συνώνυμος του double-double!

Νικ Καλάθης: Συνώνυμος του double-double!

Γιώργος Κούβαρης
Νικ Καλάθης: Συνώνυμος του double-double!
Η EuroLeague Greece γράφει για το ένα ακόμα double-double του Νικ Καλάθη στην διοργάνωση, με το οποίο συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη κόντρα στην Χίμκι και τον ίδιο να συνεχίζει να «γράφει» διψήφια νούμερα στις στατιστικές κατηγορίες.

Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο, αλλά αποτελεί την «σταθερά» του Παναθηναϊκού. Ο Νικ Καλάθης αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας αφού από τα χέρια του ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Τα πάντα. Μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να «τελειώνει» τα παιχνίδια με double-double και όλοι να θεωρούν ότι πρόκειται για μια φυσική συνέπεια βάσει του ρόλου και των όσων κάνει μέσα στο παρκέ.

Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι όσες φορές ο Νικ Καλάθης κάνει double double o Παναθηναϊκός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης. Ενδεικτικά το ρεκόρ των «πρασίνων» με τον Καλάθη να έχει double-double είναι 17-7 ενώ ως γηπεδούχοι μετράνε 12 νίκες σε 15 ματς! Αναμφίβολα το νούμερο είναι αρκετά υψηλό, ενώ μακριά από το ΟΑΚΑ έχουν ρεκόρ 5-4. Από τα παιχνίδια που έχει πάρει μέρος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μόνο σε ένα είχε double-double με πόντους-ριμπάουντ αγγίζοντας φυσικά και το triple double ενώ σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια το double double αφορούσε πόντους-ασίστ.

Απέναντι στην Χίμκι είχε στο… ρελαντί 13 πόντους και 11 τελικές πάσες, ενώ την πρώτη φορά που ήταν «διπλός» στην EuroLeague ήταν στην αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα στην Κροατία (78-60 ο Παναθηναϊκός) έχοντας 10 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Αν δούμε τις επιδόσεις του Καλάθη και μεμονωμένα, η Εφές αποτελεί την... καλύτερή του «πελάτισσα» καθώς μετράει τέσσερα ματς με double-double απέναντι στην τουρκική ομάδα , ενώ έχει τρία ματς με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα.