Πιτίνο: «Η πίεση είναι το καλύτερο δώρο και προνόμιο»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Η πίεση είναι το καλύτερο δώρο και προνόμιο»
Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στην πίεση που υπάρχει, αναφέροντας πως είναι δώρο και προνόμιο για προπονητή και αθλητή.

Aναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο

«Κάναμε σπουδαία δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Εκμεταλλευτήκαμε τα mismatch. Ο Τόμας και ο Μήτογλου είχαν 13/18 σουτ στην θέση «4». Ο Ντεσόν παίζει τρομερό μπάσκετ από την στιγμή που ήρθα. Το μόνο λάθος ήταν πως δώσαμε επτά τρίποντα. Στο δεύτερο μας έβαλαν ένα, αφού είχαμε θέλησ χάσει από τα τρίποη σαν ομάδα να μηξν χάσουμε από τα τρίποντα.

Για τις μεγάλες διαφορές που χάνει ο Παναθηναϊκός: «Η άλλη ομάδα και ο άλλος προπονητής πληρώνονται για να παίζουν. Είναι καλές ομάδες και θα προσαρμοστούν. Όταν εισαι καλός στο σουτ, θα το αξιοποίησεις. Το κλειδί μιας καλής ομάδας είναι σταματήσεις τον ρυθμό της άλλης ομάδας. Είμαστε αήττητοι στην έδρα μας. Πριν το ματς είπα στους παίκτες ότι έχουμε 8 παιχνίδια στην διοργάνωση. Πρέπει να κερδίσουμε τα 7. Υπάρχει πίεση,η καλύτερη λέξη για έναν προπονητή και αθλητή. Είναι το καλύτερο δώρο και προνόμιο. Το να χάσουμε στην Ζαλγκίρις και με την Μιλάνο μας έβαλε σε δύσκολη θέση. Αυτό είναι το δώρο της πίεσης. Θα φανεί ποιος το θέλει. Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Οι δικαιολογίες είναι δείγμα αδυναμίας».

Για τα εκτός έδρας ματς: «Αν δεις τα στατιστικά, 3-4 παίκτες στα εκτός έδρας δεν παίζουν κοντά στην απόδοσή τους συγκριτικά με το ΟΑΚΑ. Θα μιλήσω στους παίκτες και μόλις μάθουμε το γιατί θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.