Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 22ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 22ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 22ης αγωνιστικής.

Η 22η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Δεν γίνεται να μην πάει το Όσκαρ στον Σιμόν. Ο παίκτης της Εφές μέτρησε 25 πόντους (3/3διπ., 5/6τρ., 4/4βολ.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 34 μονάδες στην αξιολόγηση. Εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Γκραν Κανάρια.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Στρέλνιεκς είχε μόλις 4 πόντους και 1/6 τρίποντα και -2 στην αξιολόγηση. Σίγουρα ο Ολυμπιακός περίμενε παραπάνω από αυτόν.

Η νίκη της αγωνιστικής: Μεγάλη νίκη αυτή της ΤΣΣΚΑ κόντρα στη Ρεάλ σε ένα ματς-θρίλερ. Φυσικά σπουδαία ήταν και η επικράτηση της Μακάμπι κόντρα στον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που ο Σπανούλης πήγε να το πάρει μόνος του στο τέλος, αλλά ο Ουίλμπεκιν του πήρε τη... μπουκιά από το στόμα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 98 πόντοι της Χίμκι, το 3/19 τρίποντα της Μακάμπι, τα 4/5 τρίποντα του Μέλι και οι 11 πόντοι του Παναθηναϊκού στην δεύτερη περίοδο με την Φενέρ.

Limit-up: Η Μακάμπι υπέστη βαριά ήττα από την Μπασκόνια με 97-73 την προηγούμενη αγωνιστική, όμως την 22η αγωνιστική είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν. Σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον η ομάδα του Σφαιρόπουλου βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην 8άδα.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Μετά την νίκη επί της Εφές, ήρθε μια πολύ εύκολη ήττα από τη Φενέρ και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο η υπόθεση «8άδα». Έπεσαν και οι μετοχές των «ερυθρολεύκων» που μετά την βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα, ήρθε και άλλο αρνητικό αποτέλεσμα,

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που κέρδισε τη μάχη από τον Ντέιβιντ Μπλατ. Κατάφερε να επικρατήσει επί της παλιάς του ομάδας. Αλλά και ο Δημήτρης Ιτούδης που οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στη νίκη επί της Ρεάλ του Πάμπλο Λάσο.