Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 21ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 21ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 21ης αγωνιστικής.

Η 21η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Το Όσκαρ το δικαιούται τόσο ο Νικ Καλάθης όσο και ο Νάντο Ντε Κολό. Ο πρώτος είχε 20 πόντους, 13 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο με 35 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ο δεύτερος μέτρησε 26 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, έχοντας 38 στην αξιολόγηση.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Γιάνις Τίμα δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αφού μέτρησε μόλις 1 πόντο με 0/3 σουτ και -3 στην αξιολόγηση

Η νίκη της αγωνιστικής: Ξεκάθαρα το εμφατικό διπλό της Μπάρτσα μέσα στο ΣΕΦ. Οι Καταλανοί νίκησαν με 55-76, κλειδώνοντας τους Πειραιώτες και πλέον έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ (12-9). Η ομάδα του Πέσιτς υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Oι 55 πόντοι που κράτησε τον Ολυμπιακό η Μπαρτσελόνα, οι 13 ασίστ του Καλάθη, οι 10/10 βολές του Κουζμίνσκας και το σκορ στο Γκραν Κανάρια-Αρμάνι (104-106).

Limit-up: Η Μπαρτσελόνα άφησε πίσω της την εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ και κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ, παίρνοντας από τον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ομάδα της Βαρκελώνης είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν.

Limit-down: Πέφτει κι άλλο ο Ολυμπιακός. Μετά την ήττα μέσα στην Πόλη από τη Φενέρ, ήρθε και το βαρύ 55-76 από τη Μπαρτσελόνα για να ρίξει στην 6η θέση της βαθμολογίας τους Πειραιώτες. Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες την επόμενη αγωνιστική.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Πέσιτς αξίζει το Όσκαρ και θα το πάρει. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα κέρδισε τη μάχη από τον Ντέιβιντ Μπλατ, οδηγώντας τους Καταλανούς στο διπλό σε μια έδρα που πολύ δύσκολα φεύγεις με το ροζ φύλλο αγώνα.