Χίμκι: Η ζωή χωρίς τον Σβεντ

Χίμκι: Η ζωή χωρίς τον Σβεντ

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Χίμκι: Η ζωή χωρίς τον Σβεντ
Η Euroleague Greece αναλύει τα πεπραγμένα της Χίμκι όταν έπαιζε ο Αλεξέι Σβεντ και όταν έλειπε από τα παιχνίδια της.

Αν στο ξεκίνημα της σεζόν μία ομάδα «χτίστηκε» γύρω από έναν παίκτη κατά κύριο λόγο ήταν η Χίμκι. Δεν υπάρχει ομάδα στην Euroleague η οποία να έχει εξάρτηση από έναν παίκτη περισσότερο από αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Αλεξέι Σβεντ.

Ο Ρώσος γκαρντ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, ωστόσο πλέον ο αντίπαλος του Ολυμπιακού απόψε στο ΣΕΦ μαθαίνει να παίζει χωρίς αυτόν. Ένα κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού του, έχει στερήσει την παρουσία τους περισσότερο από τη μισή σεζόν (έπαιξε 8 ματς στις 18 αγωνιστικές).

Η Euroleague Greece αναλύει τα πεπραγμένα της ρωσικής ομάδας με και χωρίς τον Σβεντ.

Η ΧΙΜΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΒΕΝΤ

Ο Αλεξέι Σβεντ έπαιξε στα οκτώ από τα εννιά πρώτα παιχνίδια της Euroleague (έλειψε την 7η αγωνιστική κόντρα στη Ρεάλ) και η ομάδα του είχε ρεκόρ 3-5 με τον Ρώσο γκαρντ να μετρά 25.3 πόντους με 40.2% στο τρίποντο και 7.4 ασίστ.

Παρουσία του ηγέτη της, η Χίμκι εξαρτιόταν υπερβολικά από αυτόν στην επιθετική της λειτουργία. Η μπάλα ήταν την περισσότερη ώρα στα χέρια και μονοπωλούσε τις επιθέσεις στις οποίες εκείνος αποφάσιζε.

Αυτό δεν ήταν πάντα κακό διότι αφενός με δύο αμυντικούς να τον μαρκάρουν πρόσφερε πολλές φορές ανενόχλητα σουτ στους συμπαίκτες του αφετέρου η Χίμκι γινόταν πιο απρόβλεπτη αφού πολλές φορές έπαιρνε ακραίες επιθέσεις.

Υπήρχαν βέβαια και οι στιγμές που τα… τραβηγμένα σουτ εκνεύριζαν άπαντες στην ομάδα του και έβγαζαν εκτός ρυθμού τους συμπαίκτες του.

Η ΧΙΜΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΒΕΝΤ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να δίνει δέκα αγώνες χωρίς τον ηγέτη της και να έχει ρεκόρ 4-6.

Η απουσία του Σβεντ επηρέασε αρκετά την παραγωγικότητα της ρωσικής ομάδας στην επίθεση καθώς από τους 81.3 πόντους που σκόραρε με τον αρχηγό της στο παρκέ, έπεσε 76.9. Στις ασίστ από τις 19 κατά μέσο όρο έπεσε στις 17.8, ωστόσο βελτιώθηκε η εικόνα της άμυνας η οποία από τους 82.1 πόντους που δεχόταν μειώθηκε στους 77.8.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πάντως κατάφερε να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του, να αναπροσαρμόσει τους ρόλους των παικτών του και να παίζει θελκτικό μπάσκετ. Αυτό ήταν δύσκολο διότι στην απουσία του Σβεντ προστέθηκε και αυτή του Άντονι Γκιλ.

Η Χίμκι πάντως παίζει σωστό μπάσκετ, μετακινεί τη μπάλα στην επίθεση περισσότερο και πλέον εμπλέκονται όλοι οι παίκτες στο παρκέ στη λειτουργία.

Η ΧΙΜΚΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΕΠΙΘΕΣΗΑΜΥΝΑΑΣΙΣΤ
ΜΕ ΣΒΕΝΤ81.382.119
ΧΩΡΙΣ ΣΒΕΝΤ76.977.817.8