Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 14ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 14ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 14ης αγωνιστικής.

Η 14η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Η ποιότητα του Βασίλη Σπανούλη είναι τεράστια και φάνηκε σε άλλο ένα ματς. Σπουδαίο ματς για 2η σερί αγωνιστική, μετά τα όσα μας έδειξε κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ο «Kill Bill» σε 21:08 είχε 21 πόντους (3/4δ., 4/5τρ., 3/3β.), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος κάνοντας ranking 31 και... σκότωσε την Γκραν Κανάρια. Πως να μην πάρει το Όσκαρ;

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Άλεξ Τάιους είχε 2 πόντους με -2 στην αξιολόγηση και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Μακάμπι κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Η νίκη της αγωνιστικής: Το διπλό της Αρμάνι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μπορεί οι πράσινοι να μην είναι σε καλή κατάσταση, αυτό όμως δεν μειώνει τη νίκη των Ιταλών που δυσκολευόντουσαν πάρα πολύ τις προηγούμενες χρονιές μέσα στο ΟΑΚΑ. Πριν από το ματς με το τριφύλλι, η ομάδα του Μιλάνου μετρούσε 5 σερί ήττες φέτος.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 102 πόντους της ΤΣΣΚΑ, τα 15/27 τρίποντα της Φενέρ, οι 98 πόντοι του Ολυμπιακού και οι 29 ασίστ που μοίρασε και οι 20 πόντοι του Γκουνταίτις κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Limit-up: Η αλήθεια είναι πως η Αρμάνι είχε πέσει τον τελευταίο καιρό, μετρώντας 5 σερί νίκες. Όμως μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ αυτό άλλαξε, κάτι που είχε μεγάλη ανάγκη η ομάδα του Πιανιτζιάνι, η οποία έδειχνε να χάνει τον δρόμο της.

Limit-down: Δεν σταματούν να πέφτουν οι... μετοχές του Παναθηναϊκού, ο οποίος το πάλεψε αλλά ηττήθηκε στο τέλος από την Αρμάνι. Πλέον βρίσκεται πολύ χαμηλά στην 11η θέση και θέλει βελτίωση για να επιστρέψει στις νίκες.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Θα πάρει το Όσκαρ ο Πέσιτς με τον Πιανιτζιάνι. Ο πρώτος επειδή πήρε ένα τεράστιο διπλό στο ματς με την Μπασκόνια και ο δεύτερος γιατί κατάφερε να οδηγήσει την Αρμάνι σε μια νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, όντας μπροστά στο σκορ για πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα. Νίκες ψυχολογίας και για τους 2.