Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 12ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 12ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 12ης αγωνιστικής.

Η 12η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Το Όσκαρ θα πάει στον Ντέρικ Ουίλιαμς. Ο πρώην ΝΒΑer μάζεψε 35 βαθμούς στην αξιολόγηση και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής για τα... όργια του κόντρα στη Ζαλγκίρις. Ο παίκτης της Μπάγερν είχε 27 πόντους με 7/10 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 4/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος, οδηγώντας στη νίκη τους Βαυαρούς.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κρις Σίνγκλετον έμεινε άποντος απέναντι στη Ρεάλ, αφού μέτρησε 0/3 σουτ και -3 στην αξιολόγηση. Μια βραδιά που θα θέλει να ξεχάσει.

Η νίκη της αγωνιστικής: Θα μπορούσε να είναι η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές, αλλά το βραβείο θα πάει στη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι ήταν απολαυστικοί κόντρα στη Μπαρτσελόνα, μετατρέποντας το clasico σε παράσταση για ένα ρόλο. Το 92-65 λέει πολλά για την εικόνα του αγώνα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 41 ριμπάουντ του Ολυμπιακού, οι 31 πόντοι του Τζέιμς, οι 24/26 βολές της Ζαλγκίρις και τα 3/13 τρίποντα του Παναθηναϊκού.

Limit-up: Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη αγωνιστική δεν τα κατάφερε στο Κάουνας, αφού ηττήθηκε με 82-75 από το σύνολο του Σάρας. Όμως επέστρεψε δριμύτερος και πήρε τεράσται ώθηση μετά την επικράτηση του κόντρα στην Εφές, σε ένα ματς ανάμεσα σε 2 ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για το πλεονέκτημα έδρας.

Limit-down: Συνεχίζουν να... πέφτουν οι μετοχές της Μπαρτσελόνα. Η ήττα από την Μπουντούτσνοστ δεν την έκανε να πάρει το μάθημα της, αφού παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και στο clasico απέναντι στη Ρεάλ.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε Μπλατ και Λάσο. Από τη μία ο κόουτς των Πειραιωτών βρήκε τρόπο να κερδίσει την... παρτίδα κόντρα στον Αταμάν και σε μια πολύ καλή Εφές. Από την άλλη ο Λάσο που... καθάρισε πολύ εύκολα την Μπαρτσελόνα και έδειξε για άλλη μια φορά πόσο όμορφο μπάσκετ μπορεί να παίξει η Ρεάλ.