Γκιστ: «Δεν είμαστε συνεπείς, είναι θέμα αυτοπεποίθησης»

Γκιστ: «Δεν είμαστε συνεπείς, είναι θέμα αυτοπεποίθησης»

Gazzetta team
Γκιστ: «Δεν είμαστε συνεπείς, είναι θέμα αυτοπεποίθησης»
Ο Τζέιμς Γκιστ μιλώντας για το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα (14/12, 21:30) για την 12ηα αγωνιστική της EuroLeague στάθηκε στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και εξήγησε ότι είναι θέμα αυτοπεποίθησης.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ στάθηκε στο ματς με την τουρκική ομάδα λέγοντας στη Nova ότι «δεν έχει να κάνει με το ρεκόρ. Είναι μία ομάδα που είναι μέσα στο ματς παρά τις ήττες που έχει κάνει. Πρόκειται για μία σκληρή ομάδα. Αν κρίνεις με βάση την βαθμολογία θα πεις ότι είναι μία κακή ομάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί τέτοιες δεν υπάρχουν στην EuroLeague» ενώ για το φορμάρισμα του Μάικλ Έρικ τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην άμυνα, είπε: «Είναι σαν… φορτηγό! Είναι παίκτης που κάνει την διαφορά για τη Νταρουσάφακα. Εμείς πρέπει να παίξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κρίνει μία αναμέτρηση μόνος του».

Όσο για τις άσχημες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και που τις αποδίδει; «Είναι κάτι που δουλεύουμε, είναι δύσκολη σεζόν, κάθε χρονιά έχει σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να δουλεύουμε, μόνο με τη δουλειά θα τα καταφέρουμε. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης αλλά όχι μόνο. Παρόλο που έχουμε χάσει αρκετά ματς, έχει να κάνει και με την προσπάθεια σε κάθε αγώνα. Σε πολλά σημεία δεν είμαστε συνεπείς επιθετικά και αμυντικά. Εδώ είναι EuroLeague, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100%. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και ενωμένοι, δεν μπορούμε να χάσουμε την συγκέντρωσή μας ούτε για 2-3 λεπτά».