Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 11ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 11ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 11ης αγωνιστικής.

Η 11η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Γκουστάβο Αγιόν. Ο Μεξικανός άσος, αγωνίστηκε 21'36" και σημείωσε 20 πόντους (10/11 δίποντα), πήρε 11 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος, φτάνοντας τις 34 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Έτσι κέρδισε το βραβείο του MVP της αγωνιστικής στη EuroLeague.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Μάντζαρης έμεινε 7 λεπτά περίπου στο παρκέ και έκανε -4 στην αξιολόγηση, ενώ ο Ντε Κολό είχε μόλις με 2/8 σουτ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Θα έχουμε τρία βραβεία σε ατή την κατηγορία. Το ένα θα πάει στη Ζαλγκίρις για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, κάνοντας φοβερό 3ο δεκάλεπτο. Το άλλο στη Φενέρ που πέρασε σαν... σίφουνας από το ΟΑΚΑ, ενώ το τελευταίο ανήκει στη Μπασκόνια που υποχρέωσε σε ήττα με 76-73 την ΤΣΣΚΑ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Oι μόλις 73 πόντοι της ΤΣΣΚΑ απέναντι στη Μπασκόνια, το 7/28 τρίποντα του Παναθηναϊκού και το 61.9% (13-21) της Φενέρ.

Limit-up: Η Μπασκόνια ανεβάζει σιγά σιγά τις μετοχές της και δείχνει ένα βελτιωμένο πρόσωπο. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Μακάμπι που έκανε τη 2η σερί νίκης της στη διοργάνωση.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός έριξε τις μετοχές του, αφού μετρά πλέον 3 σερί ήττες. Μαζί του.... πεσμένος και ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν άντεξε κόντρα στη Ζαλγκίρις και γνώρισε την ήττα

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Σάρας που με τα όσα έκανε βοήθησε την Ζαλγκίρις να νικήσει τον Ολυμπιακό και φυσικά ο Ομπράντοβιτς που πέρασε... αέρας από μια εκ των καλύτερων εδρών της Ευρώπη.