Ομπράντοβιτς: «Μάλλον είμαι καλός προπονητής...»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ομπράντοβιτς: «Μάλλον είμαι καλός προπονητής...»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αστειεύτηκε όταν τον ερωτήθηκε για την αποτελεσματικότητα της Φενέρμπαχτσε στα τελευταία 5' σε Κάουνας, ΣΕΦ & ΟΑΚΑ και ευχαρίστησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την υποδοχή.

«Είναι προφανές ότι το παιχνίδι ήταν "σφιχτό" για 35 λεπτά. Είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο που παίξαμε στην άμυνα εκτός από δυο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο που δεχτήκαμε δυο τρίποντα. Μιλάω για δυο περιπτώσεις που δεχτήκαμε εύκολα καλάθια. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Παίξαμε αργά, δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος... Οι ασίστ που δώσαμε σημαίνει ότι "διαβάσαμε" σωστά το παιχνίδι και εκμεταλλευτήκαμε τα πλεονεκτήματά μας. Οι παίκτες μου αγωνίζονται ως το τέλος, άσχετα αν παίζουν καλά ή όχι είναι μαχητές! Είναι μια σημαντική νίκη όμως έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν αποτελεσματική στα τελευταία 5 λεπτά σε Κάουνας, ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, εξήγησε αστειευόμενος «Πρέπει να είναι καλός ο προπονητής...» και στη συνέχεια είπε: «Έχουμε ποιοτικούς παίκτες... Αρκεί να δούμε ότι ο Βέσελι είχε 7 ασίστ! Οι παίκτες μου κατανοούν το παιχνίδι. Ακόμα κι αν κάποιες φορές είναι κουρασμένοι, θα επαναλάβουν το σύστημα στην προπόνηση ξανά και ξανά! Θα έλθει και το κακό παιχνίδι, ενδεχομένως θα χάσουμε κάποιο ματς στο τελευταίο λεπτό. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα πρέπει να διδαχτεί από τα λάθη της. Χωρίς συγκέντρωση δεν είναι δυνατόν να παίξεις μπάσκετ. Κάποιοι παίκτες στην ομάδα μου δεν καταλαβαίνουν την ποιότητα που έχουν, ελπίζω κάποια μέρα να το κάνουν... »

Εν συνεχεία είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την υποδοχή. Όποτε έρχομαι εδώ με χειροκροτεί. Περάσαμε μαζί 13 χρόνια, πολύ σημαντικά. Πάντα με χειροκροτεί, ανεξάρτητα με το πώς εξελίσσεται ο αγώνας».