Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 9ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 9ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 7ης αγωνιστικής.

Η 9η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Μπράντον Ντέιβις έκανε... παπάδες στην ήττα της Ζαλγκίρις από την Χίμκι, αφού είχε 23 πόντους, 13 ριμπάουντ και 39 στην αξιολόγηση. Δεν γινόταν να χάσει το βραβείο.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Νικ Καλάθης είχε 5 πόντους κόντρα στη Μπασκόνια με 2/8 σουτ , 4 λάθη και -4 στην αξιολόγηση. Σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 6/7 τριποντα του Μπομπουά, το 39 στην αξιολόγηση του Ντέιβις, το 10/16 τρίποντα της Μπασκόνια με τον Παναθηναϊκό, οι 33 πόντοι του Λάνγκφορντ (το τριφύλλι έβαλε 69) και οι 93 πόντοι της Μπουντούτσνοστ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η επικράτηση της πιο αδύναμης ομάδας κατά πολλούς στη Euroleague, της Μπουντούτσοστ επί της ΤΣΣΚΑ που πριν την αγωνιστική αυτή δεν είχε ήττα. Θα δώσουμε και άλλο ένα βραβείο στον Ολυμπιακό που επίσης κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που... υποτάσει τη Ρεάλ στη φετινή διοργάνωση.

Limit-up: H Mπασκόνια προβλημάτισε με την απόδοση της, αφού μετρούσε 3 σερί ήττες πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Όμως κόντρα στους... πράσινους πήρε μια σπουδαία νίκη και ανέβασε ξανά τις μετοχές της.

Limit-down: Η ΤΣΣΚΑ που είχε φτάσει στο 8-0, αλλά ήρθαν οι Μαυροβούνιοι να τους σοκάρουν και να δείξουν πως οι Ρώσοι έχουν τρωτά σημεία. Αλλά και η Ρεάλ που μετά από μια συνεχή άνοδο των μετοχών, τις είδε να πέφτουν για πρώτη φορά.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Η μεγαλύτερη μάχη στους πάγκους ήταν αυτή ανάμεσα σε Μπλατ και Λάσο. Δύο σπουδαίοι προπονητές που κονταροχτυπήθηκαν, αλλά στο τέλος ο άνθρωπος που οδηγεί τον Ολυμπιακό πήρε την... παρτίδα σκάκι και φυσικά το Όσκαρ του ανήκει. Μεγάλο μερίδιο στη νίκη των Πειραιωτών.