Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 7ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 7ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 6ης αγωνιστικής

Η 7η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: O Σλούκας πριν το ματς στο ΣΕΦ είχε μέσο όρο 5.2 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό. Όμως στο τελευταίο παιχνίδι έκανε ρεκόρ καριέρας απέναντι στους Πειραιώτες με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και οδήγησε την Φενέρ στη νίκη. Μεγάλη εμφάνιση από έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ στη Euroleague που είχε 22 στην αξιολόγηση. Πάντως θα μοιραστεί το Όσκαρ με τον Μπάεζ της Γκραν Κανάρια, ο οποίος είχε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 32 στην αξιολόγηση.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κιθ Λάνγκφορντ έμεινε άποντος με 0/4 δίποντα, ενώ είχε -2 στην αξιολόγηση. Σίγουρα το «τριφύλλι» θέλει να τον δει πολύ βελτιωμένο στη συνέχεια.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 21 τρίποντα της Μπουντούτσνοστ (ρεκόρ στη Euroleague), οι 99 πόντοι των Μαυροβούνιων κόντρα στη Μπασκόνια, το ποσοστό του Παναθηναϊκού στα τρίποντα (4/20, 20%), το 3/17 τρίποντα της Μπάγερν και οι 32 βαθμοί στην αξιολόγηση του 36χρονου Μπαέζ της Γκραν Κανάρια.

Η νίκη της αγωνιστικής: Θα δοθούν 2 βραβεία αυτή τη φορά. Ένα στην Φενέρ, η οποία απέδρασε με 73-72 από το ΣΕΦ με πρωταγωνιστική τον Σλούκα και το άλλο θα πάει στην Εφές, η οποία κυριάρχησε απόλυτα στο ματς με τον Παναθηναϊκό από την αρχή ως το τέλος του ματς.

Limit-up: Η Μπουντούτσνοστ, η οποία έκανε την πρώτη νίκη της στη Euroleague, αγγίζοντας την 100άρα (99-84) κόντρα στη Μπασκόνια. Σημαντικό αποτέλεσμα για τους άπειρους στη διοργάνωση, Μαυροβούνιους.

Limit-down: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ρίχνει τις μετοχές του, αφού συμπλήρωσε 3 σερί ήττες στη Euroleague. Από την άλλη το «τριφύλλι» μετά την νίκη στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», προβλημάτισε με την εικόνα του απέναντι στην Εφές και γνώρισε την 3 ήττα του στη διοργάνωση.

Προπονητής με τη μεγαλύτερη επιρροή: Ο Αταμάν κέρδισε την μάχη από τον Πασκουάλ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Δεν είναι εύκολο να μην απειληθείς σχεδόν σε κανένα σημείο του ματς από τον Παναθηναϊκό και σίγουρα το κοουτσάρισμα του προπονητή της Εφές έπαιξε τον ρόλο του. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο σύλλογος της Τουρκίας.