Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 6ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 6ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 6ης αγωνιστικής.

Η 6η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: O Kόρι Χίγκινς ήταν ο ΜVP της αγωνιστικής, αφού μέτρησε 23 πόντους (6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 8/8 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 30 λεπτά και οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε νίκη επί της Αρμάνι. Συγκέντρωσε 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. To βραβείο όμως θα το μοιραστεί με τον Θανάση Αντετοκούνμπο που είχε 12 πόντους (5/5 δίποντα και 2/2 βολές) και αποτέλεσε την... σπίθα της αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Παίκτης-απογοήτευση: Το... βατόμουρο θα πάει στον Κουζμίνσκας, καθώς ο Λιθουανός έμεινε για 13 λεπτά στο παρκέ στο Αρμάνι-ΤΣΣΚΑ και κατάφερε να τελειώσει άποντος, κάνοντας 3 λάθη. Δεν είχε τίποτα άλλο στη στατιστική του και για αυτό το λόγο πήγε στο -11 στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 116 πόντοι που έβαλε η Μπάγερν στην Νταρουσάφακα, το 69% στα τρίποντα (18/26) των Βαυαρών, το 5/6 τρίποντα του Τίμα σε ένα ντέρμπι και οι 26 πόντοι του Πρίντεζη, οι οποίοι όμως δεν έφτασαν στον Ολυμπιακό.

Η νίκη της αγωνιστικής: Kακά τα ψέματα όταν υπάρχει ντέρμπι «αιωνίων», όλα τα υπόλοιπα ματς έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και φυσικά να κάνει τη νίκη της αγωνιστικής. Οι... πράσινοι δεν πτοήθηκαν από το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο των «ερυθρολεύκων» και έφτασαν σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Limit-up: Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην χειρότερη ομάδα της Euroleague, τη Μπουντούτσνοστ την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά τελικά έφτασε στη νίκη. Αυτή την εβδομάδα ανέβασε ξανά τις... μετοχές του, καθώς πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο με 93-80.

Limit-down: Ο Ολυμπιακός κάνει 2η σερί ήττα στη διοργάνωση κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο. ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός έχουν βάλει δύσκολα στην ομάδα του Μπλατ, η οποία έχει άλλο ένα πολύ δύσκολο ματς με τη Φενέρ στο ΣΕΦ. Και σίγουρα οι... ερυθρόλευκοι δεν θα θέλουν να δουν τις... μετοχές τους να πέφτουν κι άλλο.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το βραβείο θα πάει στον Τσάβι Πασκουάλ που κέρδισε την μάχη των πάγκων από τον Μπλατ, ενώ... έβγαλε λαγούς από το καπέλο με την χρησιμοποίηση των Θανάση Αντετοκούνμπο και Λούκας Λεκαβίτσιους σε σημείο που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα. Οι δυο τους ανταποκρίθηκαν άψογα και οι... πράσινοι πήραν το ματς.