Σάρας Vs Καλάθης: Ποιος πασάρει καλύτερα; (vids & poll)

Σάρας Vs Καλάθης: Ποιος πασάρει καλύτερα; (vids & poll)

Γιώργος Κούβαρης
Σάρας Vs Καλάθης: Ποιος πασάρει καλύτερα; (vids & poll)
Στο ματς με την Μπουντούτσνοστ, ο Νικ Καλάθης θα προσπεράσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πίνακα με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης και η EuroLeague Greece σας παρουσιάζει τα κατορθώματά τους ενώ σας βάζει και το... μεγάλο δίλημμα!

Την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ-Ζάλγκιρις, ο Νικ Καλάθης μοίρασε πέντε ασίστ και έφτασε τις 755 στην καριέρα του στην EuroLeague. Όσες ακριβώς μέτρησε και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας ωστόσο 72 παιχνίδια περισσότερα από τον αρχηγό των «πρασίνων» και... πάλαι ποτέ συμπαίκτη του στο «τριφύλλι».

Βέβαια ο Καλάθης έχασε την ευκαιρία να τον προσπεράσει ενώπιόν του, κάτι που αναμένεται να γίνει στην Ποντγκόριτσα και δη στο παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ για την 5η αγωνιστική της EuroLeague. Χρειάζεται άλλη μία τελική πάσα για να βρεθεί μόνος του στην 11η θέση της λίστας και από εκεί και πέρα να «κυνηγήσει» τον Πάμπλο Πριχιόνι για να «πατήσει» στην πρώτη δεκάδα.

Ο Αργεντίνος «έκλεισε» την καριέρα του με 804 ασίστ, δηλαδή 49 λιγότερες από αυτές του Καλάθη. Όπερ και σημαίνει ότι θα χρειαστούν -και βάσει της... φόρας που έχει πάρει ο Καλάθης- άλλα πέντε (τουλάχιστον) παιχνίδια προκειμένου να τον ξεπεράσει και να «σκαρφαλώσει» πιο ψηλά με... επόμενο στόχο τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο των 834 ασίστ. Μέχρι τότε υπάρχει καιρός...

Προς το παρόν η EuroLeague Greece σας παρουσιάζει τους δύο μεγάλους πασέρ της EuroLeague σε ένα μοναδικό crash-test όσον αφορά την διορατικότητά τους και την ικανότητά τους να πασάρουν τη μπάλα, την κατάλληλη στιγμή, στον... κατάλληλο παίκτη.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μέτρησε κατά μέσο όρο 3,34 ασίστ στα 226 ματς που πήρε μέρος. Από τις 755 συνολικά που μοίρασε στην καριέρα του, οι 187 ήταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ενώ ο μέσος όρος ήταν 2,67. Ο Σάρας λάνσαρε τον... δικό του τρόπο με τον οποίο έδινε τη μπάλα στους συμπαίκτες του, αφού ήταν ο πρωτεργάτης της «no look» ασίστ. Ειδικά την εποχή που βρισκόταν στο peak της καριέρας του ως παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Άλλωστε ποιος ξεχνάει τις μοναδικές alley oop πάσες σε Μπαστόν, Πάρκερ, Βούιτσιτς; Και φυσικά ακολούθησαν αυτές στον... Μάικ Μπατίστ!

Αντίθετα, ο Καλάθης έδωσε και τις 755 (μέχρι στιγμής) τελικές πάσες του ως παίκτης των «πρασίνων» έχοντας ωστόσο 4,9 σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί και εκείνος να βάζει πολύ φαντασία στον τρόπο με τον οποίο σουτάρει, αλλά το μεγάλο του ατού είναι η σιγουριά που δείχνει στις δυνατότητές του όταν αποφασίζει να «σερβίρει» τη μπάλα στους συμπαίκτες του. Ακόμα και αν χρειαστεί να περάσει τη μπάλα από τη... μύτη της βελόνας ή να υψώσει για το alley oop πετώντας την από το κέντρο του γηπέδου!

Εσείς τι λέτε; Ποιος πάσαρε/πασάρει καλύτερα;