Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 4ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 4ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 4ης αγωνιστικής.

Η 4η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: O Nάντο Ντε Κολό ήταν ο άνθρωπος της αγωνιστικής. Σημείωσε 22 πόντους (5/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/7 βολές), πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ, έκανε 4 κλεψίματα, και είχε 4 κερδισμένα φάουλ και μόλις 3 λάθη, κόντρα στη Γκραν Κανάρια. Είχε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και δεν γινόταν να χάσει το Όσκαρ.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Τζίτζι Ντατόμε είχε 3 πόντους με 1/6 σουτ κόντρα στην Εφές και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Φενέρ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 28 ασίστ της Ρεάλ, τα 4/25 τρίποντα της Μπασκόνια και τα 2/14 της Μπουντούτσνοστ, αλλά και οι μόλις 55 πόντοι των Μαυροβούνιων κόντρα στη Ρεάλ, το 1/10 τρίποντα του Σβεντ και οι 106 πόντοι της ΤΣΣΚΑ κόντρα στην Γκραν Κανάρια.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η επικράτηση της Ζαλγκίρις μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν μακράν της δεύτερης η πιο εντυπωσιακή νίκη. Οι Λιθουανοί πέρασαν από μία εκ των δυσκολότερων εδρών της Euroleague, καταφέρνοντας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους κατά τη διάρκεια της παράτασης. Συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε την περσινή σεζόν η ομάδα του Σάρας.

Limit-up: Η Ζαλγκίρις άφησε την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής πίσω της από τη Φενέρ και είδε τις... μετοχές της να ανεβαίνουν μετά από το σπουδαίο διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ. Δεν επηρεάστηκε καθόλου η ομάδα του Σάρας και έδειξε πως και φέτος θα είναι... σκληρό καρύδι για όλους.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να συνεχίσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη Euroleagie, αφού είδε τη Ζαλγκίρις να παίρνει ένα τεράστιο αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ. Μετά από 10 ήττες των Λιθουανών στην Αθήνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήρθε η ώρα του Σάρας να γράψει ιστορία και να οδηγήσει τον σύλλογο από το Κάουνας στην πρώτη νίκη σε ένα... αφιλόξενο γήπεδο για τους Λιθουανούς.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Δεν γίνεται να μην είναι ο Σάρας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός κόουτς δεν σταματά να δείχνει πόσο σπουδαία δουλειά κάνει στη Ζαλγκίρις. «Πλήγωσε» τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που τον αγαπούν και κέρδισε την μάχη από τον Τσάβι Πασκουάλ που έχει πολύ παραπάνω εμπειρία στην προπονητική.