Πιανιτζιάνι: «Κρατάμε την αντίδραση και το μέταλλο»

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι στάθηκε στο μέταλλο που έδειξε η ομάδα του κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως δεν ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη, αλλά την αντίδραση!

Πιανιτζιάνι: «Κρατάμε την αντίδραση και το μέταλλο»

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε χαρούμενοι επειδή το να παίζεις εδώ δεν είναι εύκολο. Ειδικά σε αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλά προετοιμασμένος. Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει το μομέντουμ, μετά τις δύο νίκες εκτός έδρας. Μίλησα στους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν κόντρα στην Ρεάλ και ο προβάδισμα 15 που είχαν, αλλά και τις 2-3 κακές στιγμές που είχαν.

Είχαμε ευκαιρίες και καλά σουτ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι για να γίνουμε μεγάλοι ήταν να δείξουμε αντίδραση και πάθος. Δεν τους είπα να κερδίσουν, αλλά να δείξουν σωστή αντίδραση. Και αυτό έκαναν κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Η αντίδραση και το μέταλλο είναι αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε για την συνέχεια.

Στο τεχνικό κομμάτι, στο πρώτο δεκάλεπτο δεν προστατεύσαμε τη ρακέτα μας. Δεχτήκαμε εύκολους πόντους με λέι απ. Αυτό έπρεπε να αλλάξει. Βελτιώσαμε την άμυνα στο πικ εν ρολ και αυτό που είπα στους παίκτες μου ήταν να κρατήσουν την ίδια άμυνα, αλλά να μοιράζουν καλύτερα τη μπάλα. Αυτό κάναμε και αυτό άλλαξε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου σε μεγάλο βαθμό».