Ο Σίνγκλετον αγνοείται, η Μπαρτσελόνα καταρρέει!

Ο Σίνγκλετον αγνοείται, η Μπαρτσελόνα καταρρέει!
Ο Κρις Σίνγκλετον μετράει 1/10 δίποντα (10%) και 2/9 τρίποντα (22.2%) έπειτα από δυο αγώνες στην EuroLeague και η EuroLeague Greece γράφει για την ελεύθερη πτώση του Αμερικανού που είναι έξω απ' τα νερά του.

Έπειτα από μια διετία στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Κρις Σίνγκλετον δέχθηκε αρκετές προτάσεις από ομάδες της EuroLeague, αποφάσισε όμως να αποδεχθεί εκείνη της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς. Στα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των «πράσινων», ο Αμερικανός PF έκανε αισθητή την παρουσία του τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων. Στην EuroLeague μέτρησε 10.3 πόντους με 46.1% στα τρίποντα και 5.8 ριμπάουντ, αποτελώντας βασική επιλογή για την front line της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Γι' αυτό, άλλωστε ήταν πρώτος σε χρόνο συμμετοχής παίκτης του «τριφυλλιού» στο διάστημα που αγωνίστηκε στα μέρη μας, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Στις 17 Ιουλίου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την Μπαρτσελόνα ως βασικός για τη θέση «4», πλαισιώνοντας τον Κέβιν Σεραφέν στη γραμμή ψηλών των «μπλαουγκράνα» που τους τελευταίους μήνες πορεύονται χωρίς τον εμβληματικό αρχηγό τους, Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι Καταλανοί απέκτησαν παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως ο Σίνγκλετον, ο Κέβιν Πάνγκος, ο Γιάκα Μπλάζιτς και ο Κάιλ Κούριτς ώστε να κάνουν το comeback στη Liga Endesa και την EuroLeague όπου τα τελευταία δυο χρόνια μετρούν ισάριθμους αποκλεισμούς στη regular season.

Ο ίδιος ο Σίνγκλετον, άλλωστε, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Mundo Deportivo τον λόγο που υπέγραψε μόνο για έναν χρόνο στην Μπάρτσα: «Δεν σημαίνει ότι σκέφτομαι το ΝΒΑ ή οτιδήποτε άλλο. Σημαίνει ότι θέλω να κερδίζω. Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν πήγε καλά στην Μπάρτσα. Θέλω να βοηθήσω να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Θέλω να μείνω στο κλαμπ, όμως δεν θέλω να είμαι μέλος μιας ομάδας που αλλάζει συνεχώς παίκτες, που θα πάρει έξι νέους παίκτες το επόμενο καλοκαίρι κλπ... Δεν θέλω να συμμετάσχω σε όλο αυτό. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να κερδίζει, ότι θα χτίσει μια ομάδα που θα κερδίζει τίτλους»!

Παρ' όλα αυτά, η εκκίνηση των Καταλανών στην EuroLeague έχει αρνητικό πρόσημο, μετρώντας δυο ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια και δυο απώλειες τίτλων! Κι αν η ήττα από την Ανδόρα στον τελικό της Καταλανικής Λίγκας λογίζεται ως ένα ακόμα παιχνίδι προετοιμασίας, εντούτοις ο αποκλεισμός από την Μπασκόνια στον ημιτελικό του Supercopa υπενθύμισε σε όλους πως «για να γυρίσει η Μπαρτσελόνα, θέλει δουλειά πολλή».

Στα της EuroLeague, λοιπόν, οι «μπλαουγκράνα» γνώρισαν βαριά ήττα στην πρεμιέρα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 95-75 και χθες (16/10) η Γκραν Κανάρια πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην EuroLeague επί της Μπαρτσελόνα, με 87-86 στην Gran Canaria Arena. Έτσι οι Καταλανοί μετρούν μόλις 23 νίκες στις τελευταίες 62 συμμετοχές τους στον θεσμό και μόλις 6 θετικά αποτελέσματα στους τελευταίους 25 αγώνες μακριά από το Palau Blaugrana! Πάμε και στα του Σίνγκλετον, ο οποίος φαίνεται να... βυθίζεται στη μετριότητα. Ο Αμερικανός πρώην NBAer έχει σημειώσει 14 πόντους στην EuroLeague, 7 μ.ό., με 1/10 δίποντα (10%) και 2/9 τρίποντα (22.2%)! Οι επιδόσεις του πίσω από τα 6μ.75 στην Ισπανία είναι σαφώς καλύτερες (3/5 τρίπ. με τη Μανρέσα, 4/6 με την Ανδόρα), όμως μετράει μόλις 3/13 δίποντα (23%)!

«Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι στην Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνω το βήμα μπροστά, πρέπει να κάνω περισσότερα και να βοηθήσω το κλαμπ να επιστρέψει εκεί που πρέπει» δήλωσε πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των Καταλανών ο Σίνγκλετον που καλείται να επιστρέψει και να κουβαλήσει την Μπάρτσα της νέας εποχής...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.