Με φόρα από την Μόσχα...

Αντωνία Σπανού
Με φόρα από την Μόσχα...
Η Μπασκόνια φιλοξενεί στην Βιτόρια τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους και παράλληλα να περάσουν από μια έδρα «παγίδα».

Η διπλή εβδομάδα ξεκινάει και για τον Ολυμπιακό που δοκιμάζεται σε μια έδρα που είναι δύσκολη και πέρυσι είχε γνωρίσει βαριά ήττα, αλλά σίγουρα θα ήθελε να επιστρέψει τον Μάϊο. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπασκόνια (21:45, NS2) και με μια νίκη σκαρφαλώνουν από νωρίς στην κορυφή της βαθμολογίας, βάζουν καλές βάσεις σε μια δύσκολη εβδομάδα και θα έχουν περάσει από μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν έχει κάποιο «πονοκέφαλο», αφού όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι έχοντας αφήσει πίσω τους την δύσκολη νίκη κόντρα στην Κύμη, και πλέον «κοιτούν» μόνο τους Βάσκους. Ο Γιάνις Τίμα επιστρέφει εκεί που πέρυσι πέρασε την αγωνιστική του σεζόν, αλλά όπως και ο ίδιος δήλωσε, κατά την αναχώρηση της ομάδας, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα και στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη για την ομάδα του.

Μπασκόνια και Ολυμπιακός, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους, είναι δύο επιθετικές ομάδες που θέλουν να παίζουν γρήγορα και αναμένεται να είναι ένα εξαιρετικό ματς.

Από την πλευρά τους οι Βάσκοι στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος... τρόμαξαν κόσμο, αφού έπαιξαν απίθανο μπάσκετ και μετά το διπλό στο Κάουνας και την Ζαλγκίρις για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague, κέρδισαν την Φουενλαμπράδα με 110 – 60.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.