Μπούκερ: «Δεν έχω απάντηση γιατί δεν ήλθα στον Ολυμπιακό»

Μπούκερ: «Δεν έχω απάντηση γιατί δεν ήλθα στον Ολυμπιακό»
Ο Ντέβιν Μπούκερ μιλάει στην EuroLeague Greece για την περίοδο που η περίπτωσή του απασχόλησε τον Ολυμπιακό ενώ αναφέρεται στον Νικ Καλάθη ως... τρομακτικό playmaker!

Ο ένας Ντέβιν Μπούκερ έχει πετύχει μια από τις πιο ιστορικές επιδόσεις όλων των εποχών στο ΝΒΑ, σκοράροντας 70 πόντους κόντρα στους Σέλτικς ενώ τον περασμένο Αύγουστο έγινε στίχος στο τραγούδι του Drake με τίτλο «Sicko Mode» με τον εξής τρόπο: «Βλέπεις τα σουτ που κάνω, τα βάζω όπως ο Μπούκερ»! Ο... συνονόματος του κατοικοεδρεύει τα τελευταία δυο χρόνια στο Μόναχο, το καλοκαίρι επέκτεινε τη συνεργασία του με την Μπάγερν ως το 2019 και φέτος έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague με την πρωταθλήτρια Γερμανίας. «Δεν έχω καμία σχέση μαζί του όμως έχει πλάκα ότι υπάρχει ένας Ντέβιν Μπούκερ στο ΝΒΑ κι ένας στην EuroLeague! Νομίζω πως είναι λίγο καλύτερος από εμένα (γέλια). Σίγουρα είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Υπάρχει φυσικά και ο αδελφός μου, Τρέβορ που έπαιξε εκεί τα τελευταία 7-8 χρόνια. Έχουν μάθει το όνομά μας» εξήγησε στην EuroLeague Greece ο 27άχρονος Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ της Μπάγερν, ο οποίος μέτρησε πέρσι 13.6 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ στο EuroCup. Στην πρεμιέρα της εφετινής διοργάνωσης με την Αναντολού Εφές είχε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα 4 ασίστ και πλέον στρέφεται στην αποψινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο Audi Dome.

Στο προσωπικό του blog στο site της EuroLeague, ο Στέφαν Λάσμε αποκάλυψε το προσωπικό του κίνητρο κόντρα στην Μπάγερν: «Έπαιξα αντίπαλος με τους περισσότερους από τους παίκτες της πέρυσι, όταν ήμουν στην Ούνικς. Μας απέκλεισαν στα προημιτελικά του Eurocup και τους έχω γραμμένους σε ένα χαρτί. Είμαι ακόμα θυμωμένος γιατί μας κέρδισαν πέρυσι... Αν με νικήσεις, θα έρθω να σε ψάξω. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός παίκτης». Τι είχε να πει επί του θέματος ο Ντέβιν Μπούκερ; «Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βρει το δικό του κίνητρο. Άλλος το παίρνει προσωπικά, άλλος θυμάται πρόσωπα και καταστάσεις που γεμίζουν με καύσιμο το ντεπόζιτό του. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον. Θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον! Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη όμως το ίδιο θέλουμε κι εμείς, ειδικά στο γήπεδό μας αφού προηγήθηκε η ήττα μας στην πρεμιέρα (σ.σ. από την Εφές). Είμαστε το αουτσάιντερ όμως έχουμε κι εμείς μεγάλο κίνητρο για να πετύχουμε κάτι καλό. Θέλουμε να κάνουμε θόρυβο στην EuroLeague! Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και να πετύχουμε την πρώτη νίκη μας στη διοργάνωση».

Η περίπτωση του Μπούκερ ήλθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016. Ήταν η περίοδος που οι Πειραιώτες είχαν βγει στην αγορά ψάχνοντας μεταξύ άλλων έναν σέντερ, από τη στιγμή που ο Οθέλο Χάντερ δεν επρόκειτο να συνεχίσει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κοίταζε να καλύψει το κενό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, λοιπόν, ο Αμερικανός σέντερ που είχε αναδειχθεί MVP του γαλλικού πρωταθλήματος με τη Σαλόν ακούστηκε για τους «ερυθρόλευκους» όμως η περίπτωσή του δεν προχώρησε ποτέ. «Είναι αλήθεια... Υπήρχε όντως ενδιαφέρον από την πλευρά του Ολυμπιακού όμως τελικά δεν προχωρήσαμε... Μάλλον με ήθελαν περισσότερο άλλες ομάδες (γέλια)». Γιατί, τελικά, δεν τον είδαμε ποτέ στα μέρη μας; «Είναι μια ερώτηση που δεν έχω απάντηση. Ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ επίσημη πρόταση, επομένως δεν μπορώ να ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα». Πλέον θα βρει απέναντί του τον... έτερο αιώνιο, Παναθηναϊκό, κάνοντας ειδική αναφορά στον Νικ Καλάθη. Για την ακρίβεια τον «φωτογράφισε». «Έχουν έναν... τρομακτικό playmaker! Είδαμε το παιχνίδι τους με τη Μακάμπι στην πρεμιέρα και μπορώ να πω ότι είναι μια δυνατή ομάδα. Θα ήταν σημαντικό να πάρουμε την πρώτη εντός έδρας νίκη μας γιατί η Μπάγερν έχει στόχους να εκπληρώσει».