«Θεέ μου, θα με δω στο ΝΒΑ2Κ»!

«Θεέ μου, θα με δω στο ΝΒΑ2Κ»!
Ο Τόνι Κρόκερ και ο Κέισι Πράδερ έφτιαξαν το όνομά τους στην Ελλάδα με την Κηφισιά και τον Προμηθέα, εκτόξευσαν τα κασέ τους και μιλούν στην EuroLeague Greece για το ντεμπούτο τους στην EuroLeague κόντρα στον Ολυμπιακό!

Πώς το είπε κάποτε ο Στιβ Γιατζόγλου όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που έπεισε τους ΚίΚι Κλαρκ και Ρασάντ Άντερσον να παίξουν μπάσκετ στο Αιγάλεω; «Για να τους φέρω στο Σίτι, το έπαιξα Fame Story. Τους είπα: "Ελάτε εδώ, θα σας βγάλω στο πάλκο, θα σας δώσω το μικρόφωνο, θα πείτε τα τραγούδια σας, θα μαζευτεί ο κόσμος, θα σας χειροκροτήσει, θα αρέσετε και του χρόνου θα πάτε αλλού για να βγάλετε χρυσό δίσκο"».

Ό,τι συνέβη, δηλαδή, με τους Τόνι Κρόκερ και Κέισι Πράδερ που έπαιξαν μπάσκετ στα μέρη μας με την Κηφισιά και τον Προμηθέα, αντίστοιχα, έδειξαν το ταλέντο τους και πλέον έχουν μπροστά τους το ντεμπούτο τους στην EuroLeague με τη Χίμκι στην αποψινή (12/10, 20:00) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, εκτοξεύοντας στο μεσοδιάστημα τα μηδενικά στις αποδοχές τους! Οι δυο Αμερικανοί μίλησαν στην EuroLeague Greece για το... ελληνικό talent show, αναφέρθηκαν στον «σπουδαίο και δίκαιο Γιώργο Μπαρτζώκα» και θυμήθηκαν περιστατικά από τη θητεία τους στην Ελλάδα.

Ποια ήταν, λοιπόν, η πρώτη αντίδρασή σας όταν μάθατε ότι σας θέλει η Χίμκι και ότι θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε στο πιο υψηλό επίπεδο;
Κρόκερ: «Θεέ μου, θα με δω στο ΝΒΑ2Κ (γέλια)! Η πρώτη μου σκέψη ήταν, ακριβώς, αυτή! Δυστυχώς, όμως, οι ομάδες της EuroLeague δεν είναι πια διαθέσιμες στο video game επομένως πρέπει να βρω νέο κίνητρο. Τώρα χωρίς πλάκα, όταν με ενημέρωσαν ότι υπάρχει η προοπτική να έλθω στη Χίμκι και να γίνω παίκτης της EuroLeague, ενθουσιάστηκα».
Πράδερ: «Το μεγαλύτερο ζήτημα είχε να κάνει με την πρόθεσή μου να συνεχίσω στην Ευρώπη, με δεδομένο ότι υπήρχε η προοπτική της επιστροφής στην Αυστραλία. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος εδώ και πάντα πίστευα ότι μπορώ να παίξω μπάσκετ στο top επίπεδο. Επομένως, το ότι υπέγραψα το πρώτο μου full ευρωπαϊκό συμβόλαιό μου σε μια ομάδα της EuroLeague είναι τεράστια τιμή! Έχω ακούσει σπουδαία πράγματα για τη λίγκα και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να δείξω τι αξίζω σε ένα σπουδαίο κλαμπ».

O Τόνι Κρόκερ αγωνίστηκε στην Κηφισιά την περίοδο 2013-14

Πόσο σας βοήθησε η συμμετοχή σας στην Basket League και τι κρατάτε από την παρουσία σου στην Ελλάδα;
Κρόκερ: «Νομίζω το ότι έπαιξα για την Κηφισιά έδωσε ώθηση στην καριέρα μου αφού είχα την ευκαιρία να μετρήσω τις δυνάμεις μου σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Τερματίσαμε στην τέταρτη θέση, είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και προσωπικά πιστεύω ότι τα πήγα αρκετά καλά».
Πράδερ: «Το ότι έπαιξα καλά στην Basket League με βοήθησε να μπω στη... μαρκίζα και να μάθουν το όνομά μου τα μεγαλύτερα κλαμπ λόγω του σεβασμού που έχει το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο "μάθημα" που πήρα από αυτή την εμπειρία ήταν ότι, απλώς, έπρεπε να κάνω το παιχνίδι μου! Ήμουν επιθετικός, σίγουρα έκανα λάθη όμως πέτυχα τους στόχους που είχα βάλει μαζί με τον Προμηθέα».

Επομένως η ελληνική λίγκα λειτούργησε ως ένα μεγάλο talent show όπου βγήκατε στη σκηνή, δείξατε το ταλέντο σας και περάσατε στο επόμενο επίπεδο;
Κρόκερ
: «Σίγουρα ήταν η καλύτερη σκηνή αφού δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε».
Πράδερ: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια σπουδαία λίγκα όπου μπόρεσα να δείξω μέρος του ταλέντου μου. Έχω παίξει σε αρκετά καλά πρωταθλήματα όμως είμαι ευγνώμων για την κατάσταση που βίωσα στην Ελλάδα, με σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές που με ενθάρρυναν να κάνω το παιχνίδι μου».

Πλέον έχετε μπροστά σας το ντεμπούτο στην EuroLeague με τη Χίμκι. Τι περιμένατε να βρείτε εκεί και τελικά τι συνθήκες βρήκατε;
Κρόκερ: «Δεν ήξερα πολλά για τη Χίμκι πριν υπογράψω εδώ πέρα από κάποιους παίκτες και το ότι βρίσκεται στη Ρωσία. Βρίσκομαι εδώ τους τελευταίους μήνες και μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω».
Πράδερ: «Πριν έλθω στη Χίμκι δεν είχα ιδέα για το τι θα συναντήσω! Δούλεψα σκληρά όλο το καλοκαίρι ώστε να προετοιμαστώ για τη νέα σεζόν, επομένως ήμουν έτοιμος για όλα! Το κλαμπ είναι σπουδαίο... Από τη διοίκηση ως τους προπονητές και τους παίκτες. Όλα γίνονται πολύ επαγγελματικά, έχουμε μια δυνατή ομάδα και ελπίζω να πετύχουμε κάτι σπουδαίο μαζί».

Πως είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ως recruiter, ως προπονητής και ως άνθρωπος; Τι απαιτήσεις έχει από εσάς;
Κρόκερ
: «Είναι ένας σπουδαίος προπονητής με δυνατό χαρακτήρα. Προσπαθώ να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτόν ώστε να γίνω καλύτερος παίκτης».
Πράδερ: «Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι ένας σπουδαίος και δίκαιος άνθρωπος! Οι ικανότητές του στο recruiting και τη στελέχωση μιας ομάδας δεν συγκρίνονται με κανέναν! Πιέζει συνεχώς τους παίκτες του ώστε να γίνουν καλύτεροι... Τώρα σε ό,τι με αφορά, πιστεύω ότι θέλει να είμαι απλώς ο παίκτης που "στρατολόγησε" κι έδειξε πέρσι τι μπορεί να κάνει. Γενικώς, είμαι παίκτης του προπονητή, επομένως μπορεί να με βοηθήσει να δείξω το ταλέντο μου».

Παρεμπιπτόντως, ο προπονητής σας παραδέχθηκε πρόσφατα ότι ο θάνατος του Τάιλερ Χάνεϊκατ θα ακολουθεί την ομάδα φέτος... Πως έζησες αυτή την κατάσταση;
Κρόκερ
: «Ήταν μια τραγωδία... Δεν ήξερα τον Τάιλερ προσωπικά όμως παίξαμε αντίπαλοι στην Τουρκία. Ένα πολύ ταλαντούχο παιδί».
Πράδερ: «Ο Τάιλερ ήταν από τα παιδιά που θεωρούσα φίλους μου! Δεν μιλούσαμε συχνά όμως είχα την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω στο κολέγιο και να μοιραστώ στιγμές μαζί του. Ήταν μια τραυματική εμπειρία που με "βύθισε". Η ομάδα τον αγαπούσε πραγματικά και οι εκδηλώσεις προς τιμήν του στο πρώτο παιχνίδι της EuroLeague είναι ένα μικρό δείγμα της εκτίμησης για ό,τι έκανε και κυρίως για το ποιος ήταν. Θα τον θυμόμαστε για πάντα και μας λείπει πολύ».

Ο Κέισι Πράδερ έπαιξε στον Προμηθέα Πατρών στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν 2017-18

Θυμάστε κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό από την καριέρα σας στην Ελλάδα που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσετε;
Κρόκερ: «Νομίζω ήταν ένα παιχνίδι κόντρα στα Τρίκαλα. Πήρα τη βασική γραμμή, κάρφωσα μπροστά σε έναν τύπο και οι οπαδοί... τρελάθηκαν!! Ήταν ένα μικρό γήπεδο όμως οι φίλαθλοι έκαναν όμορφη ατμόσφαιρα».
Πράδερ: «Θυμάμαι πως στο πρώτο μου παιχνίδι δεν μπορούσα να βάλω καλάθι για κανέναν λόγο (γέλια)! Την επόμενη μέρα ο προπονητής μου με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε πως όλα τα σουτ έγιναν υπό καλές συνθήκες και ότι απλώς έπρεπε να συνεχίσω να κάνω το παιχνίδι μου, ότι ξέρει τι μπορώ να κάνω και ότι μου έχει εμπιστοσύνη».

Είχατε προτάσεις από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες; Επειδή εδώ στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε πως όταν, για παράδειγμα, ένας παίκτης από την Κηφισιά και τον Προμηθέα πάει σε μια ομάδα της EuroLeague, γιατί δεν ασχολήθηκε μαζί του ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός...
Κρόκερ
: «Δυστυχώς δεν είχα καμία πρόταση από αυτές τις ομάδες»
Πράδερ: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να αγχώνομαι τόσο πολύ σχετικά με το επόμενο συμβόλαιό μου ή με άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Θέλω απλώς να είμαι χαρούμενος στην ομάδα μου, να βελτιώνω το παιχνίδι μου και να αφήσω τα πράγματα να έλθουν από μόνα τους. Προφανώς οι ομάδες που ανέφερε είναι δυο τεράστια κλαμπ που όλοι θα ήταν χαρούμενοι να αγωνίζονται εκεί όμως είμαι ενθουσιασμένος για ό,τι ζω τώρα. Είναι πιο... ήσυχο για μένα να αφήνω τη δουλειά στον ατζέντη μου και απλώς να περνάω καλά εκεί που είμαι».