Μπλατ: «Έχει κλείσει το ρόστερ μας»

Gazzetta team
Μπλατ: «Έχει κλείσει το ρόστερ μας»
Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Χίμκι και τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν ψάχνουν άλλον παίκτη για την ομάδα τους.

Για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού κόντρα στη Χίκμι: «Είναι μια ομάδα, η οποία είχε αρκετά επιτυχημένη παρουσία την περσινή σεζόν. Έχουν ένα καλό Έλληνα προπονητή, ο οποίος έχει δουλέψει στον Ολυμπιακό με αρκετή επιτυχία, διαθέτουν Ρώσους παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκα στην Εθνική Ρωσίας. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα δυναμική στο ματς».

Για το γεγονός πως η ομάδα δεν είναι ακόμα 100% έτοιμη: «Δεν θέλω να το πω ως δικαιολογία, αλλά είναι η πραγματικότητα. Χάσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ομάδας μας, βασικούς παίκτες για 15 με 16 ημέρες στη μέση της προετοιμασίας. Είμαι όμως σε πολύ καλή κατάσταση για την εποχή και όπως όλες οι ομάδες προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά. Πρέπει να πάμε εκεί και να παίξουμε το παιχνίδι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε υψηλό επίπεδο και με τα… χαρτιά που έχουμε διαθέσιμα».

Για τον Αλεξέι Σβεντ: «Γνωρίζω καλά τον Σβεντ και δεν πρέπει να τον αφήσεις να κάνει οτιδήποτε θέλει! Μπορεί να σκοράρει ακόμα και 40 πόντους αν το αφήσεις, είναι τόσο καλός παίκτης. Όμως σε μια ομάδα, όπως η Χίμκι, μπορεί να μην παίξει κανένα ρόλο αν σταματήσεις μονάχα έναν παίκτη. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, δυνατά, με αφοσίωση στην άμυνα, ώστε να πετύχουμε στο παιχνίδι».

Για τις δύο βαριές ήττες του Ολυμπιακού από τη Χίμκι στα τελευταία ματς στη Μόσχα: «Δεν μας επηρεάζει αυτή η προϊστορία, αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να ξαναδώ αυτά τα αποτελέσματα».

Για τον Κώστα Παπανικολάου: «Ο Κώστας θα ταξιδέψει μαζί μας. Είναι εκτός για περίπου 3 εβδομάδες και τον παρακολουθούμε καθημερινά, γιατί δεν είχε πολύ χρόνο για να προπονηθεί. Θα δούμε πως θα πάμε οι επόμενες ημέρες και θα αποφασίσουμε».

Για το αν το ρόστερ της ομάδας έχει «κλείσει»: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει κλείσει απόλυτα. Ακούω, μου λένε τις φήμες που κυκλοφορούν ακόμα και ονόματα που παίρνουμε ή ποιο θα έπρεπε να πάρουμε ως μεταγραφή. Δεν έχουμε καν μιλήσει ή σκεφτεί κάτι τέτοιο και είμαι απόλυτα ειλικρινής».