Βασιλειάδης: «Ανεξίτηλο το στίγμα του Γιαννακόπουλου στον αθλητισμό μας»

Βασιλειάδης: «Ανεξίτηλο το στίγμα του Γιαννακόπουλου στον αθλητισμό μας»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Ανεξίτηλο το στίγμα του Γιαννακόπουλου στον αθλητισμό μας»
Για ανεξίτηλο στίγμα που άφησε στον ελληνικό αθλητισμό έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας για τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Υφυπουργός έδωσε το παρών στο gala που διοργανώθηκε ενόψει του τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου αναφέροντας τα εξής: «Σαφέστατα ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του πάνω στον ελληνικό αθλητισμό, πάνω στο ελληνικό μπάσκετ με τον τρόπο που πορεύτηκε, με τον τρόπο που αγάπησε, με τον τρόπο που λειτούργησε σαν παράγοντας και σαν φίλαθλος και με τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε προς όλους τους παράγοντες για το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Η απώλεια είναι μεγάλη, οι διάδοχοί του συνεχίζουν στα βήματά του και η πρωτοβουλία για την ίδρυση του foundation που επίκειται το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε όλες οι επόμενες γενιές να θυμούνται το μεγάλο έργο αυτού του μεγάλου ανθρώπου».

Αν αφήσουμε στην άκρη την αγωνιστική εικόνα του Παύλου Γιαννακόπουλου, στον αθλητισμό τι άφησε ως παρακαταθήκη;

«Το πιο σημαντικό που λείπει στις μέρες μας από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Το πάθος για την ομάδα μας και αυτό που πιστεύουμε χωρίς να χρειάζεται ούτε να σκοτωθούμε ούτε να βάλουμε τον κόσμο να σκοτωθεί για αυτό. Είμαι λίγο ωμός σε αυτό αλλά έτσι ήταν, αυτό το έδειξε με το ήθος του και με τον τρόπο που πορεύτηκε τόσα χρόνια σαν παράγοντας. Για αυτό το λόγο με την εκδημία του όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πούνε. Ήταν όλα λόγια καρδιάς και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.