Βατούτιν: «Ούτε ο Γκουαρδιόλα έχει plan B»

Βατούτιν: «Ούτε ο Γκουαρδιόλα έχει plan B»

Βατούτιν: «Ούτε ο Γκουαρδιόλα έχει plan B»
Ο Αντρέι Βατούτιν σχολίασε την αποτυχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final 4 κι έφερε ως παράδειγμα τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Χάσαμε τα πάντα! Το Final 4 είναι ένας πόλεμος κι εμείς δώσαμε, απλώς, την εντύπωση ότι ήλθαμε μόνο να παίξουμε μπάσκετ» εξήγησε αρχικώς ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχεται η «ομάδα του στρατού», εξήγησε: «Η κριτική σταματάει μόνο με τη νίκη κι αυτό δεν συνέβη. Όταν φοβάσαι να πάρεις το ρίσκο, τότε απλώς πρέπει να αλλάξεις δουλειά. Η ΤΣΣΚΑ θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο και θα δέχεται κριτική. Είναι μέρος της δουλειάς. Είναι πραγματικά σπουδαίο να είσαι πρόεδρος στις επιτυχίες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είσαι έτοιμος να πέσεις στη φωτιά. Ένας σοφός φίλος μου, μου είπε κάποτε: "Η επιτυχία και η υγεία δεν εξαρτώνται αν κάποιος πετύχει ένα καλάθι ή όχι". Δεν τον άκουσα...».

Αναφορικά στην αποτυχία της ΤΣΣΚΑ στο Final 4, επισήμανε: «Δεν είναι λάθος μόνο ενός ανθρώπου. Αφορά τους πάντες. Όλοι χάσαμε. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε με τεράστιο κίνητρο στο Final 4 και έδειξε απόλυτα πειθαρχημένη. Νομίζω ότι ο Ντόντσιτς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν είχαμε αυτά τα στοιχεία. Οι ειδικοί εξέφρασαν την άποψη ότι ο κόουτς Ιτούδης δεν είχε εναλλακτικό πλάνο... Ξέρετε, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε κάποτε ότι ποτέ δεν έχει plan B. Ότι έχει μόνο plan A και ότι προσπαθεί να το βελτιώσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν είμαι προπονητής ή ειδικός για να πω ότι δεν είχαμε plan B. Η αλήθεια είναι ότι στο Βελιγράδι τίποτα δεν πήγε καλά για εμάς. Δεν είχαμε ούτε plan A, ούτε plan B».