Tι ισχύει με τα συμβόλαια της Ζαλγκίρις

Tι ισχύει με τα συμβόλαια της Ζαλγκίρις

Tι ισχύει με τα συμβόλαια της Ζαλγκίρις
Η EuroLeague Greece καταγράφει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια των παικτών που οδήγησαν τη Ζαλγκίρις στην τρίτη θέση της Ευρώπης.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκλεισε τα αυτιά του στις... σειρήνες αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και αποφάσισε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 41χρονος προπονητής συμφώνησε να συνεχίσει στον πάγκο και να ολοκληρώσει το έργο του, με τις απολαβές του να αγγίζουν τις 450-500 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

«Η αξία του στο τέλος της χρονιάς θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ» ανέφεραν λιθουανικά δημοσιεύματα για τον Σάρας, ο οποίος μπορούσε να αποχωρήσει για την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι όμως έμεινε, οδηγώντας τη Ζαλγκίρις στο Final 4 έπειτα από 19 χρόνια, κατακτώντας την τρίτη θέση μετά από τη νίκη της στον μικρό τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Λιθουανοί μέτρησαν μαζεμένες υπερβάσεις και η EuroLeague Greece καταγράφει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια, τις αμοιβές, τα buy-outs και τις συμφωνίες που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι.

Παούλιους Γιανκούνας: Το 2015 ο 34άχρονος φόργουορντ επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Ζαλγκίρις Κάουνας για τέσσερα χρόνια. Ο αρχηχός των Λιθουανών αμοίβεται με 600.000 ευρώ ετησίως και θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Κέβιν Πάνγκος: Η παραμονή του Καναδού γκαρντ στο Κάουνας θεωρείται δύσκολη ως απίθανη, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται. Ο Πάνγκος θα διεκδικήσει μια θέση στο ΝΒΑ ενώ ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων από τη Ρωσία και την Ισπανία. Το κασέ του φέτος ήταν 250.000 ευρώ ωστόσο η αξία του έχει εκτοξευθεί στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Εντγκάρας Ουλάνοβας: Η δεύτερη πιο δύσκολη περίπτωση παίκτη που θα προσπαθήσει να κρατήσει η Ζαλγκίρις Κάουνας μετά από τον Πάνγκος. Ο Ουλάνοβας δεσμεύεται με συμβόλαιο για τη σεζόν 2018-19 κι αμοίβεται με 180.000 ευρώ ωστόσο το buy-out είναι... συμβολικό. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δέχτηκε πρόταση επέκτασης με αυξημένες απολαβές (400.000) όμως την απέρριψε. Είναι δεδομένο ότι βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της EuroLeague.

Άαρον Ουάιτ: Ο Ουάιτ υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο με τη Ζάλγκιρις έναντι 600.000 ευρώ ετησίως. Η συμφωνία με τους Λιθουανούς περιλαμβάνει μόνο NBA-out για το εφετινό καλοκαίρι όμως το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει στο Κάουνας.

Μπράντον Ντέιβις: Η Ζάλγκιρις προνόησε κι «έδεσε» τον Μπράντον Ντέιβις στα μέσα της σεζόν, υπογράφοντας νέο συμβόλαιαο ως το 2020. Ο Αμερικανός αμοίβεται με 500.000 ευρώ.

Αρτούρας Μιλάκνις: Έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο που θα του αποφέρει 300.000 ευρώ. Λογικά θα συνεχίσει στη Ζαλγκίρις, έχοντας σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του και καλές απολαβές για τα δεδομένα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Βασίλιε Μίσιτς: Ο Σέρβος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2019 ενώ το buy-out ανέρχεται στα 150.000 ευρώ. Είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει για ομάδα επιπέδου EuroLeague.

Αντάνας Καβαλιάουσκας: Ο Λιθουανός ψηλός αμοίβεται με 350.000 ευρώ και το συμβόλαιο του με τη Ζαλγκίρις ολοκληρώνεται φέτος. Αν δεν ρίξει το κασέ το στο μισό, δεν θα συνεχίσει στην ομάδα του Σάρας. Η Ζαλγκίρις θέλει να τον κρατήσει αφού πρόκειται για γηγενή παίκτη με ξεκάθαρο ρόλο, αποτελώντας αξιόπιστη λύση ως 2ος-3ος σέντερ.

Αξέλ Τουπάν: Ο Γάλλος υπέγραψε πέρσι συμβόλαιο για 1+1 χρόνια όμως η Ζαλκγίρις δεν θα κάνει χρήση της οψιόν.

Μπένο Ούντριχ: Ο 35άχρονος Σλοβένος αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν, αποτελώντας ιδανικό backup του Κέβιν Πάνγκος. Δύσκολα θα συνεχίσει, από τη στιγμή που η Ζαλγκίρις έχει νεαρούς Λιθουανούς στην ίδια θέση που θέλουν χρόνο συμμετοχής.

Οι νεαροί
Μένει, επίσης, να αποδειχθεί τις θα συμβεί με τους νεαρούς Γκίτις Μασιούλις και Παούλιους Βαλίνσκας, που δεσμεύονται με συμβόλαιο ως το 2021 όμως φέτος δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Ο Μαρτίνας Σάιους δεν θα συνεχίσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.