Ομπράντοβιτς: «Η Ζαλγκίρις έχει τον χαρακτήρα του Σάρας»!

Ομπράντοβιτς: «Η Ζαλγκίρις έχει τον χαρακτήρα του Σάρας»!
Στον χαρακτήρα των παικτών του, αλλά και των αντιπάλων του, στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά την πρόκριση στον τελικό του Final 4.

Ο προπονητής της Φενέρ είπε στην κάμερα της Nova: «Πάντα παλεύουν μέχρι το τέλος. Ήταν πολύ δύσκολο. Ο Σάρας είναι ήδη σπουδαίος και ήταν κάτι ξεχωριστό για εκείνον.

Οι παίκτες μου έχουν χαρακτήρα και καταλαβαίνουν τι χρειάζεται για να νικήσεις. Για εμένα δεν είναι έκπληξη. Όσοι έρχονται και από τον πάγκο δίνουν τα πάντα. Αυτό μας χαρακτηρίζει.
Ένιωθα από πριν ότι θα κάνει μεγάλο παιχνίδι ο Ντίξον, ξέρει διαβάζει το ματς. Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μου, γιατί αυτοί βοήθησαν να συμβεί αυτό.

Είναι τεράστιο για το τούρκικο μπάσκετ να είναι η ομάδα για 3η φορά στον τελικό. Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι έχουμε πιθανότητες, αλλά υπάρχουν ιστορικές ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ. Όποιος και να έρθει, θα είναι δύσκολα».

Στη συνέντυεξη Τύπου σχολίασε: «Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα όσο το δυνατόν καλύτερα. Ξέραμε πολύ καλά το χαρακτήρα της Ζαλγκίρις. Κάτι συνέβη σήμερα, που είναι ο χαρακτήρας του προπονητή τους. Πάντα παλεύουν μέχρι το τέλος. Ήμασταν έτοιμοι και γι' αυτό. Αξίζαμε να είμαστε στον τελικό. Νικήσαμε μια εξαίρετη ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου και που είμαστε στον τελικό για 3η σερί φορά.

Ο σεβασμός μέσα στην ομάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου και όλους όσοι ήρθαν από την Τουρκία για να μας υποστηρίξουν. Είναι σημαντικό μας κομμάτι. Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα και ευχαριστώ τους φιλάθλους του Ζαλγκίρις.

Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος. Τούς αναγκάσαμε σε 12 λάθη. Αυτό σημαίνει πως δουλέψαμε πολύ. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα που πάντα επιστρέφει. Χάρηκα πολύ. Κάναμε λάθη αμυντικά, το πρόβλημα ήταν κυρίως στην επίθεση. Κάποιες φορές ήμασταν πολύ αργοί. Πιστεύω πως είχαμε ποιότητα να παίξουμε ακόμα καλύτερα.

Ξέρω πως όλοι μιλούν για τον Μπόμπι Ντίξον και σε κάποιους έκανε έκπληξη ότι δεν έπαιζε. Εγώ ήμουν σίγουρος πως μπορεί να παίξει. Έβλεπες στα μάτια του ότι μπορεί να παίξει. Είναι απίστευτο ότι σκόραρε 12 πόντους σε 11 λεπτά. Αλλά αυτός είναι ο Ντίξον. Δεν έχουν πολύ τον χαρακτήρα του».