Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις: Ο πρώτος ημιτελικός «φωτιά»! (pics)

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις: Ο πρώτος ημιτελικός «φωτιά»! (pics)
Φενέρμπαχτσε και η μεγάλη έκπληξη του Final 4, Ζαλγκίρις Κάουνας, είναι το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού και η Euroleague Greece συγκρίνει τα «αστέρια» τους και τις πιο δυνατές πεντάδες τους.

Η ημέρα του Final 4 έφτασε και όλα τα «φώτα» είναι στραμμένα στο Βελιγράδι. Τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν δύο μεγάλους ημιτελικούς, μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης.

Το πρώτο ζευγάρι που θα ριχτεί στην «μάχη» και θα ανοίξει τον... χορό είναι αυτό μεταξύ της ήδη πρωταθλήτριας Ευρώπης, τουλάχιστον για δύο ημέρες ακόμα, Φενέρμπαχτσε και της μεγάλης έκπληξης του Final 4, της Ζαλγκίρις Κάουνας (19:00, NS1).

Οι πρωταθλητές, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τιμόνι τους, έμαθαν καλά τον δρόμο έκαναν τα δύσκολα - εύκολα και με την δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας δεν αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες μέχρι το Βελιγράδι. Από εκεί και πέρα απέναντι της υπάρχει η μάδα που ίσως κανείς να μην πόνταρε τα λεφτά της στην αρχή της σεζόν και αυτή δεν είναι άλλη από την εκπληκτική, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ζει ημέρες 1999 και αφού πέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού στα playoffs παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, εντυπωσίασε και πλέον θέλει να αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες του θεσμού.

Η Euroleague Greece παρουσιάζει τους καλύτερους πέντε από τους δύο αντιπάλους λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΗΣ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται σε ακόμα ένα Final 4 και θέλει να κρατήσει το στέμμα της. Η πορεία της φέτος μπορεί να μην ήταν τόσο... εκκωφαντική όπως πέρυσι, πάντως κατάφερε με πιο εύκολο τρόπο να είναι σε μια ακόμα τελική φάση.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του ήταν ο Γιαν Βέσελι με 12.9 πόντους και 62.4% στα δίποντα, 5.2 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ στα 32 παιχνίδια που πήρε μέρος, ενώ στην γραμμή των γκαρντ ο Ουόναμεικερ ήταν εξαιρετικός με 11.3 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ μοίραζε και 3.8 ασίστ ανά παιχνίδι. Μαέστρος για ακόμα μια σεζόν ήταν ο Κώστας Σλούκας, που θα εκπροσωπήσει για ακόμα μια φορά το ελληνικό μπάσκετ, ο οποίος μέτρησε 10 πόντους και 5.5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο Λουίτζι Ντατόμε ήταν και εκείνος με την σειρά του από τους παίκτες που ξεχώρισαν, έχοντας για ακόμα μια σεζόν πολύ καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του και μέσο όρο με 9.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά παιχνίδι και πλέον με εμπειρία βρίσκεται στο Βελιγράδι για ακόμα μια πρόκληση.

Τέλος, οι Μέλι και Νάναλι συμπληρώνουν την εξάδα των κορυφαίων για τους Τούρκους με 8.5 και 10 πόντους αντίστοιχα και θέλουν να είναι και εκείνοι μεταξύ των νικητών σε μερικές ώρες.

Η Φενέρμπαχτσε δεν θα... χαρίσει σε καμία περίπτωση το στέμμα της έτσι εύκολα και ο πρώτος ημιτελικός έχει για ακόμα μια φορά τεράστιο ενδιαφέρον.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ: ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ

Η Ζαλγκίρις βρίσκεται στο Βελιγράδι ίσως με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό από όλους τους υπόλοιπους. Είναι η ομάδα που έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη για να φτάσει εκεί και είναι εκείνη που θα το χαρεί παραπάνω απ' όλους, αφού δεν την ακολουθεί ο τίτλος του φαβορί. Το μπάσκετ που έπαιξε ήταν εξαιρετικό, απέκλεισε τον Ολυμπιακό και αν παίξει με τον ίδιο τρόπο, θα φέρει την Φενέρμπαχτσε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Ο Σάρας έχει κάνει τρομερή δουλειά στον πάγκο της ομάδας και άπαντες είναι πανέτοιμοι να τα δώσουν όλα και να καταρρίψουν κάθε δεδομένο.

Καλύτερος παίκτης των Λιθουανών ήταν ο Κέβιν Πάνγκος, που έκανε μεγάλη σεζόν και οδήγησε την ομάδα του σε αυτή την επιτυχία. Ο... μαέστρος της Ζαλγκίρις είχε 12.7 πόντους με 47.7% στο δίποντο και 47.1% στο τρίποντο, ενώ μοίραζε κατά μέσο όρο και 6 ασίστ. Από κοντά και ο Παούλιους Γιανκούνας, ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας του, με 11.4 πόντους και 4.9 ριμπάουντ, ενώ και ο Μπράντον Ντέιβις ήταν εξαιρετικός, με την εμφάνιση του κυρίως στα playoffs να ξεχωρίζει χαρακτηριστικά. Ήταν ο παίκτης κλειδί που έδωσε το κάτι παραπάνω από τους 9.4 πόντους όλης της σεζόν και βοήθησε πάρα πολύ στην πρόκριση αυτή.

Ο Άαρον Ουάιτ ερχόταν κυρίως από τον πάγκο για να κλείσει την σεζόν με 9.1 πόντους και 4.3 ριμπάουντ, ενώ και ο Μιλάκνις είχε κατά μέσο όρο 8.4 πόντους με το εντυπωσιακό 45.4% στο τρίποντο.

Από την... εξίσωση αυτή δεν μπορεί να βγει ούτε ο Ουλάνοβας που στήριξε την ομάδα του και με 7.4 πόντους, με 47.5% στο τρίποντο και 4.2 ριμπάουντ ήταν από τους ηγέτες των Λιθουανών.

Οι Λιθουανοί ήδη έχουν καταφέρει να στρέψουν όλα τα φώτα πάνω τους και όχι άδικα. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, πήραν την πρόκριση με μειονέκτημα έδρας και πλέον θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να ολοκληρώσουν την έκπληξη.