Στο... δρόμο για το 10ο η Ρεάλ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Στο... δρόμο για το 10ο η Ρεάλ! (pics & vids)
Η Ρεάλ απέκλεισε τον Παναθηναϊκό έχοντας μειονέκτημα έδρας και το gazzetta,gr γράφει για την «Βασίλισσα της Ευρώπης» που θέλει να φτάσει στις 10 κατακτήσεις Euroleague.

Mπορεί να είχε μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό στα playoffs, αλλά αυτό δεν πτόησε τη Ρεάλ. Η ομάδα του Λάσο μετά το διασυρμό στο Game 1, μάζεψε τα κομμάτια της και κατάφερε να πάρει τα 3 επόμενα ματς, με τους πράσινους βέβαια να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία.

Το break στο Game 2 έδωσε ώθησε και ψυχολογία στους Ισπανούς, οι οποίοι πήγαν τη σειρά στη Μαδρίτη, εκεί όπου εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και τσέκαραν το εισιτήριο για το Final 4.

Επόμενη αντίπαλος των Μαδριλένων είναι η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη σε μια κλασική κόντρα της Euroleague

Θέλει το 10ο

Η Ρεάλ αποτελεί την πιο πετυχημένη ομάδα της Euroleague. Η τροπαιοθήκη της είναι γεμάτη τίτλους, αφού οι Μαδριλένοι έχουν κατακτήσει την κούπα της Euroleague 9 φορές στο παρελθόν, δείχνοντας τη δυναμική τους σαν σύλλογος. Τελευταία φορά που πανηγύρισαν ήταν το 2015, όπου επικράτησαν του Ολυμπιακού στον τελικό.

Από τα 9 αυτά τρόπαια, τα 3 είναι σε διαδικασία Final 4. Οι Ισπανοί θα παρουσιαστούν στο 6ο Final 4 τα τελευταία 8 χρόνια, αφού έχουν φοβερή παράδοση από το 2011 μέχρι σήμερα.

Τρεις είναι οι άνθρωποι της που τους λες και «μπαρουτοκαπνισμένους σε Final 4. Ο Ρέγιες είναι η παλιά καραβάνα με 6, ενώ ακολουθούν ο κόουτς Λάσο, αλλά και Ρούντι-Κάρολ με 5 συμμετοχές.

H πορεία της

Το σύνολο του Λάσο είχε εξαρχής στόχο το πλεονέκτημα έδρα στα playoffs, ωστόσο οι πολλοί τραυματισμοί (Γιουλ, Κούζμιτς, Αγιόν, Ραντολφ) της χάλασαν τα σχέδια. Η Ρεάλ πάλεψε σε όλη τη διάρκεια της regular season για την πρώτη τετράδα, αλλά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής έφεραν τη Ρεάλ 5η και τον Παναθηναϊκό τέταρτο.

Βέβαια οι Μαδριλένοι θα μπορούσαν να έχουν καταφέρει κάτι καλύτερο προς το τέλος της... κούρσας, εκεί όπου μέτρησε 4 ήττες στα τελευταία 10 ματς.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό έφαγε... χαστούκι στο Game 1 με 96-67 για να επιστρέψει και να κάνει break στο Game 2 με πρωταγωνιστή τον Ρέγιες.

Έπειτα στη Μαδρίτη, το «τριφύλλι» την έβαλε στα... σχοινία, αλλά η Ρεάλ κατάφερε να αντέξει και στα 2 ματς, παίρνοντας την πρόκριση στο Final 4.

Oι πρωταγωνιστές

Μεγάλος πρωταγωνιστής της πορείας της Ρεάλ μέχρι το Final 4 είναι ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο γκαρντ από τη Σλοβενία μετρά 21.8 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ έχει 16.1 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ, Πιθανό να αναδειχθεί και MVP της Euroleague, αφού απειλείται μόνο από τον Νικ Καλάθη.

Σημαντικός ήταν και ο Φελίπε Ρέγιες. Ο έμπειρος φόργουορντ έχει 11.1 στην αξιολόγηση και συνεισφέρει με τους 8.5 πόντους και τα 4.4 ριμπάουντ.

Θα ήταν άδικο να μην σταθούμε και στον σεσημασμένο σουτέρ Τζέι Σι Κάρολ. Ο παίκτης της Ρεάλ έχει 9.4 πόντους ανά αγώνα και σουτάρει με το εντυπωσιακό 45.4%. Μην ξεχνάμε πως.., σκότωσε τον Παναθηναϊκό στο Game 3 με το... τετράποντο του (τρίποντο + τη βολή που κέρδισε από το φάουλ).

Τη δουλειά του κάνει και ο Τόμπκινς των 9.4 πόντων ου σουτάρει με 41%

Όπως και το 2015

Μέρες... 2015 θέλουν να ξαναζήσουν στη Ρεάλ. Τότε είχαν νικήσει τον Ολυμπιακό με 78-59 και είχαν σηκώσει το 9ο. Τώρα θα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό για να μπορούν να κάνουν όνειρα.

Η ομάδα του Λάσο είναι μαθημένη σε Final 4, κάτι που ισχύει βεβαίως και για το σύνολο του Ιτούδη,

Θα συγκρουστούν στο Βελιγράδι τα 9 τρόπαια της Ρεάλ με τα 7 της ΤΣΣΚΑ! Θα μπορέσουν οι Ισπανοί να πάρουν μια τεράστια νίκη στο δρόμο για το 10ο; Oι απαντήσεις θα δοθούν στις 18 Μάη!