Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 79-68

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 79-68
Ο Ολυμπιακός με πολλούς τραυματίες, με παίκτες που έπαιξαν με δική τους ευθύνη και ενέσεις έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις με 79-68 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας γεμάτος προβλήματα τραυματισμών, νίκησε την Ζαλγκίρις με 79-68 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 μένοντας ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final 4. Με τον Μιλουτίνοφ εκτός και τους Πρίντεζη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου και Μπόγρη να αγωνίζονται με ενέσεις, οι Πειραιώτες κατέθεσαν την ψυχή τους και πήραν άξια τη νίκη έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τζαμέλ ΜακΛιν.

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε εκμεταλλευόμενη το σχετικό άγχος των γηπεδούχων και με 9 πόντους από τα δύο γκαρντ της (Πάνγκος, Μίσιτς) προηγήθηκε με 4-9 (4’). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με πρωταγωνιστή τον ΜακΛιν και φρόντισε γρήγορα να αναθαρρήσει (14-13, 8’). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν απροσπέλαστη, η είσοδο του τραυματία Μπόγρη «ασφάλισε» τη ρακέτα και στην επίθεση ο Στρέλνιεκς με τον Σπανούλη έστειλαν τη διαφορά στο +10 (25-15, 13’).

Οι φιλοξενούμενοι με τον Μιλάκνις και τον Καβαλιάουσκας αντέδρασαν (29-23, 15’) την ώρα που οι επιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν βιαστικές. Η λύση ήρθε από τα χέρια του «Kill Bill» ο οποίος με τρίποντο και εν συνεχεία με πάσα στον ΜακΛιν έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του (41-28, 19’).

Στην τρίτη περίοδο η Ζαλγκίρις ξεκίνησε εντυπωσιακά και με πλουραλισμό στην επίθεσή μείωσε πολύ γρήγορα σε 45-42 (23’). Ο Ντέιβις με προσωπικά καλάθια σκόραρε 10 πόντους σε σύντομο διάστημα. Οι Πειραιώτες δε μπορούσαν να σκοράρουν και η άμυνα ήταν αυτή που τους έσωζε μέχρι που ο Τουπάν ισοφάρισε σε 54-54 στο τέλος του δεκαλέπτου. Μάντζαρης και Παπανικολάου γαλουχημένοι σε τέτοιες στιγμές βρήκαν 2/2 τρίποντα για να κάνουν το 60-54 (32’) και να βάλουν τον κόσμο ακόμη περισσότερο στην εξίσωση του παιχνιδιού. Ο Ντέιβις κουρασμένος και με «παγίδα» πάνω του έχασε τέσσερις σερί επιθέσεις την ώρα που ο Πρίντεζης με ένα ακόμη τρίποντο έκανε το 63-54 (34’). Η άμυνα παρέμενε σε υψηλά επίπεδα με την Ζαλγκίρις να έχει μόλις έναν πόντο σε 7 λεπτά (βολή του Ντέιβις) και τον Ολυμπιακό να μένει ψύχραιμος και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός είχε παίκτες που πρόσφεραν ακόμη κι αν αγωνίστηκαν ελάχιστα (Ουίλτζερ κέρδισε επιθετικό φάουλ, Μπράουν τρίποντο, Ρόμπερτς καλή άμυνα). Σπουδαία η άμυνά των νικητών που δέχτηκαν στα πρώτα 7 λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου έναν πόντο. Εκπληκτική δουλειά στο ριμπάουντ (36-29) με μόλις 3 χαμένα αμυντικά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζαμέλ ΜακΛιν είχε 21 πόντους (6/12δ., 0/1τρ., 5/6β.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ένα λάθος κι ένα κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Παούλιους Γιανκούνας σε 22’ έμεινε άποντος.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 9-0 σερί ενώ η Ζαλγκίρις σκόραρε για πρώτη φορά με βολή ύστερα από 5’.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ολοκλήρωσε με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα λάθος και καταπληκτική άμυνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: O ΜακΛιν πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, έτρεξε το γήπεδο και ολοκλήρωσε το coast to coast με εντυπωσιακό κάρφωμα στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα προβλήματα στην πίεση της Ζαλγκίρις στο τέλος. Οι Λιθουανοί τις χαμένες βολές και τις κακές επιθέσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 41-32, 54-54,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 1-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 78-87

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 79-68

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24/04

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26/04

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 01/05 (αν χρειαστεί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.