Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 82-89 (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 82-89 (vid)
Ο Παναθηναϊκός πέταξε τελικά στα σκουπίδια το πλεονέκτημα της έδρας αφού στο δεύτερο ματς της σειράς προδόθηκε από τα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να φέρει τη σειρά στα ίσια κερδίζοντας στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 89-82.

Ήταν δεδομένο ότι το δεύτερο ματς της σειράς θα ήταν... άλλο παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν θα θύμιζε (εκ των πραγμάτων) την πρώτη αναμέτρηση της σειράς. Αυτό που ήθελαν να αποφύγουν οι «πράσινοι» ήταν η ήττα που θα τους έφερνε με την πλάτη στον τοίχο ενόψει των δύο αγώνων στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ σαφώς πιο διαβασμένη και πιο έτοιμη κυριάρχησε στα ριμπάουντ (37-18) και με τη νίκη της στο δεύτερο ματς (89-82) έφερε τη σειρά στα ίσια (1-1) η οποία μεταφέρεται στην ισπανική πρωτεύουσα και τους Μαδριλένους να έχουν -πλέον- τον πρώτο λόγο για τη πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Αυτή είναι η 3η φορά που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 1-1 έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και τις δύο προηγούμενες φορές (2009 και 2012) κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση της EuroLeague και να πάει στο Final 4. Οιωνός ή όχι θα φανεί την επόμενη εβδομάδα...

Προς το παρόν τίποτε δεν θύμισε το Game 1 αφού η Ρεάλ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγχοντας πλήρως το ματς. Βέβαια ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρά (και δικαιολογημένα σε αρκετά σημεία του αγώνα) παράπονα από την διαιτησία του αγώνα, ειδικά για τα φάουλ και τις βολές.

Το ματς

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ξεκίνημα του ματς δεν ήταν εφάμιλλο με αυτό του πρώτου αγώνα την περασμένη Τρίτη. Η Ρεάλ ήταν πολύ πιο έτοιμη, πολύ πιο συγκεντρωμένη και προσπάθησε να κάνει όλα όσα δεν έκανε στο Game 1. Όπερ σημαίνει να περάσει την μπάλα στους ψηλούς και να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία της στη front line με τους Ταβάρες, Αγιόν, Ρέγιες και Ράντολφ. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ίδια ευστοχία, ενώ του έλειψε και ο ρυθμός στο ανοικτό γήπεδο.

Παρόλα αυτά βρήκε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα σερί 8-0 στο πρώτο δεκάλεπτο και να στείλει την διαφορά στους 8 πόντους (15-7) ύστερα από έξι λεπτά αγώνα. Βέβαια δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα. Η Ρεάλ άρχισε να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και να μαζεύει το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Αποτέλεσμα; Ένα επιμέρους 4-11 μετέτρεψε το 21-16 του δεκαλέπτου σε 25-27 και αυτό λόγω της υπεροπλίας της στα ριμπάουντ! Συγκεκριμένα είχε 24 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο (40-36) με 10 επιθετικά (!!) έναντι μόλις 10 του Παναθηναϊκού και κανενός επιθετικού!

Οι Έιντριαν Πέιν και Μάρκους Ντένμον αποτέλεσαν τους παίκτες που κρατούσαν τους «πράσινους» στο ματς, έχοντας τις απαντήσεις στη συνεχόμενη... εγκατάσταση των Μαδριλένων στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βολές ήταν 15-20 στο ημίχρονο, εκ των οποίων 3-14 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό αφού βρέθηκε στο +7 (46-39) στο 22'. Μπορεί να φαινόταν ότι είχε το momentum, αλλά ένα τρίποντο του Ρέγιες στάθηκε αρκετό για να αλλάξει την εικόνα του ματς και να οδηγήσει την Ρεάλ σε ένα επιμέρους 5-18 και να προηγηθεί με 51-57 στο 26'. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρέθηκαν στο -2 (57-59) η Ρεάλ στηρίχθηκε στα τρίποντα, στα ριμπάουντ και στους Ρέγιες, Κάρολ, οι οποίοι εκτόξευσαν την διαφορά στους 7 πόντους (61-68) στο δεκάλεπτο, έχοντας ολοκληρώσει το επιμέρους 21-32 σε αυτό το διάστημα!

Αντίθετα στην 4η περίοδο ο Πέιν μπήκε φουριόζος, ο Ντένμον τον συμπλήρωσε, αλλά το 7-0 με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στα ίσια (68-68) δεν αποδείχθηκε αρκετό για την εξέλιξη του ματς. Η Ρεάλ ήταν ψύχραιμη, δεν... πανικοβλήθηκε και μπόρεσε να ελέγξει το ματς. Οι «πράσινοι» έκαναν την τελευταία του προσπάθεια με διαδοχικά σουτ του Τζέιμς στο τέλος (78-80 και 80-83 στο 1:20'') ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ριμπάουντ, ριμπάουντ και ριμπάουντ! Η Ρεάλ έκανε πραγματικό πάρτι στην «πράσινη» στην εναέρια κυκλοφορία και μάζεψε 19 ριμπάουντ περισσότερα (37-18) ενώ δεν πανικοβλήθηκε τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πάρει το momentum.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Φελίπε Ρέγιες ήταν η σταθερή αξία της Ρεάλ παρά τα 38 του χρόνια έχοντας 18 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Τζέισι Κάρολ με τη σειρά του πρόσθεσε άλλους 17 πόντους με 2/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/1 βολή.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ρίβερς και Παππάς δεν κατάφεραν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα στα λεπτά που αγωνίστηκαν.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Όταν ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 68-68 στο 32' έχοντας πραγματοποιήσει σερί 7-0 η Ρεάλ βρήκε τις απαντήσεις και δεν άφησε τους «πράσινους» να πάρουν το momentum του αγώνα μέχρι το τέλος. Με στοχευμένες επιθέσεις κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τρέι Τόμπκινς (12π., 3/4τρ.) σημείωσε καθοριστικά τρίποντα, ειδικά τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική συνεργασία του Μάικ Τζέιμς με τον Έιντριαν Πέιν στο δεύτερο ημίχρονο και τον Αμερικανό να... πετάει στο καλάθι της Ρεάλ για το κάρφωμα!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα χαμένα ριμπάουντ τα οποία και αποτέλεσαν το μεγάλο «κλειδί» για την ήττα στο δεύτερο ματς της σειράς. Η Ρεάλ μόνο το 36% στα δίποντα με 14/38 σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 95-67
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 82-89
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 25/04
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ 27/04 (αν χρειαστεί)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 01/05 (αν χρειαστεί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.