Ομπράντοβιτς: «Υπάρχει τεράστιος σεβασμός ανάμεσά μας»

Ομπράντοβιτς: «Υπάρχει τεράστιος σεβασμός ανάμεσά μας»

Gazzetta team
Ομπράντοβιτς: «Υπάρχει τεράστιος σεβασμός ανάμεσά μας»
Η Φενέρμπαχτσε έχει μπροστά της τις αναμετρήσεις με την Μπασκόνια στα playoffs της EuroLeague και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φιλοξενήθηκε στο επίσημο κανάλι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, εξηγώντας πως η Φενέρ αποπνέει υγεία ως ομάδα.

Ο πολυνίκης κόουτς της EuroLeague έκανε, αρχικώς, τον απολογισμό των πεπραγμένων της Φενέρμπαχτσε στη διοργάνωση: «Ο πρώτος στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το πλεονέκτημα έδρας και να παίξουμε καλό μπάσκετ πριν από τα playoffs. Τα πήγαμε καλά μέχρι στιγμής. Είμαστε χαρούμενοι που θα είμαστε σε θέση να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Τώρα, που βρισκόμαστε στα playoffs, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν.

Όλοι θέλουν να έχουν το πλεονέκτημα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντίπαλό μας έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Μπασκόνια. Δεν άρχισε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά ανέκαμψαν κατά τη διάρκεια της σεζόν και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Χωρίς αμφιβολία οι φίλαθλοι δίνουν την στήριξη που χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να δείξουμε στο παρκέ αυτό που πρέπει για να πάρουμε την πρόκριση».

Σε ό,τι αφορά τη σειρά με τους Βάσκους επισήμανε: «Οι αγώνες των playoffs είναι πολύ σημαντικοί, επειδή παίζεις 2 παιχνίδια κόντρα στην ίδια ομάδα μέσα σε διάστημα 48 ωρών. Έτσι πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος. Έχω πληροφορίες για όλες τις αλλαγές που έχει η Μπασκόνια στο παιχνίδι της. Οι συνεργάτες μου έχουν προετοιμάσει όλα τα reports ως τώρα. Υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Έχουν αλλάξει πράγματα. Προετοιμαζόμαστε γι αυτό. Το πιο σημαντικό, όταν έρθει η ώρα του αγώνα, είναι να δείξουμε σωστή αντίδραση».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στον τρόπο λειρουργίας της πρωταθλήτριας Ευρώπης: «Έχουμε υγεία ως ομάδα και ως σύλλογος εντός των τειχών. Δουλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση όλοι. Αρχίζοντας από τον πρόεδρο και τους χορηγούς μας, τον κύριο Οζάν Μπαλαμπάν, τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, τους ανθρώπους του γραφείου, το προπονητικό σταφ, αλλά και όλους, είμαστε επικεντρωμένοι στον ίδιο στόχο. Είναι αλήθεια σημαντικό αυτό. Και υπάρχει τεράστιος σεβασμός ανάμεσά μας. Μπορεί να έχουμε κακές και σκληρές στιγμές, κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά όταν είμαστε μαζί μπορούμε να δούμε τα πάντα πιο εύκολα. Ως προπονητής, είναι δουλειά μου να αντιδρώ όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Πάντα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Θεωρώ πως οι παίκτες μου το καταλαβαίνουν».

Αναφορικά στην στήριξη του κόσμου επισήμανε: «Είμαι εδώ περίπου 5 χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί όλη η Ευρώπη καταλαβαίνει πως η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα. Όταν μιλάει κάποιος για την EuroLeague, αναφέρεται στην Φενέρμπαχτσε ως μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε πολύ για όλο αυτό. Μας δίνουν περισσότερο κίνητρο να ενεργήσουμε έτσι. Ξέρω πόσο μας εμπιστεύεται και πόσο μας αγαπάει ο κόσμος και αυτό μας δίνει πάντα επιπλέον κίνητρο».