Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 30ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 30ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece απονέμει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H regular season ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους της 30ης αγωνιστικής, χαρίζοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Άντονι Ράντολφ. Ο παίκτης των Μαδριλένων σκόραρε 23 πόντους (season high) κόντρα στη Μπάμπεργκ με 4/6 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3/4 βολές, ενώ είχε 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 23 λεπτά συμμετοχής. Έτσι μάζεψε 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Στέφαν Μάρκοβιτς είχε μόλις 2 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε 19 λεπτά, μέτρησε -3 στην αξιολόγηση και δεν μπορούσε να χάσει το... βατόμουρο.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το 8/14 τρίποντα της ΤΣΣΚΑ, οι 29/32 βολές της Μάλαγα και οι 99 πόντοι της κόντρα στη Φενέρ, τα 9/10 δίποντα του ΜακΚόλουμ με τη Μπασκόνια και τα 4/4 τρίποντα του Ράντολφ απέναντι στη Μπάμπεργκ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Όπως ήρθαν τα πράγματα, νίκη της αγωνιστικής είναι αυτή του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αρμάνι και της Ζαλγκίρις απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτά τα δύο αποτελέσματα, καθόρισαν την κατάταξη από τις θέσεις 3-5 και... χάρισαν το πλεονέκτημα έδρας στους «πρασίνους», οι οποίοι θα κοντραριστούν με τη Ρεάλ.

Limit-up: Θα το μοιραστούν η Μάλαγα και η Ζαλγκίρις. Οι Ανδαλουσιάνοι έφυγαν με το διπλό από την έδρα της Φενέρ με 99-91, ενώ οι Λιθουανοί με τη νίκη τους μέσα στο ΣΕΦ, καθόρισαν τον... χάρτη των playoffs και έβαλαν στην... πρίζα τον Ολυμπιακό για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Limit-down: Πριν από την 30η αγωνιστική η Μπασκόνια μετρούσε 6 νίκες. Όμως η εντός έδρας ήττα από την Εφές, την χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης της... χάλασε το σερί και της... έριξε τις μετοχές. Δεν υπήρχε τρόπος να αποφύγει το... βατόμουρο.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το αξίζουν δύο κύριοι. Ο Τσάβι Πασκουάλ που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη-θρίλερ επί της Αρμάνι που τελικά έμελλε να του δώσει και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, αφού πήρε διπλό μέσα στο ΣΕΦ (απέναντι στον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει στα playoffs) και εν πολλοίς υπέγραψε την τελική κατάταξη στις θέσεις 3-5.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.